Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Εικόνες ντροπής στην Κνωσό: Οι ουρές ατελείωτης ταλαιπωρίας - Τραγελαφική σκηνή με οδηγό λεωφορείου (φωτο & βίντεο)


- Οι εικόνες έξω από το κορυφαίο μνημείο του Μινωικού πολιτισμού κάνουν ξανά το γύρο του διαδικτύου
- Εκατοντάδες άτομα περιμένουν σε ατελείωτες ουρές επειδή υπάρχει μόνο ένα ταμείο για να κόψουν εισιτήριο
- Τα πεζοδρόμια δεν είναι αρκετά για όλους και έτσι πολλοί κατεβαίνουν στο δρόμο όπου κινούνται αυτοκίνητα

- ''Μετανιώσαμε την ώρα και τη στιγμή που ήρθαμε'' λέει μητέρα δύο παιδιών που αναγκάστηκε να φύγει
- Το θέμα έφτασε προ ημερών και στη βουλή αλλά λύση δεν δόθηκε όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες



Ουρές ατελείωτης ταλαιπωρίας. Τουρίστες κάθε ηλικίας πήγαν να θαυμάσουν το κορυφαίο μνημείο του Μινωικού Πολιτισμού και η εικόνα που συνάντησαν τους έβαλε σε σκέψεις. Άτομα κάθε ηλικίας να περιμένουν καρτερικά στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο, με την αναμονή να προκαλεί σε πολλούς έντονο εκνευρισμό.

Για ακόμα μία μέρα λοιπόν εκατοντάδες τουρίστες σχηματίζουν ουρές περιμένοντας τη σειρά τους μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιστορικό μνημείο που σίγουρα ήταν ένας επιπλέον λόγο για να επισκεφθούν την Κρήτη.

Με το πέρασμα της ώρας δεν άλλαζε τίποτα. Τουρίστες περίμεναν υπομονετικά πολλά μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο για ένα πολυπόθητο εισιτήριο, αφού και πάλι μόνο ένα ταμείο ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε τον κόσμο. Η ταλαιπωρία των τουριστών ήταν εμφανής και πολλοί όπως ηλικιωμένοι και μητέρες με μικρά παιδιά αποχωρούσαν.

Οι τουρίστες είναι μεν συνηθισμένοι στο να περιμένουν σε μεγάλες ουρές έξω από διάσημα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, τα οποία όμως διαθέτουν και τις κατάλληλές υποδομές για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και κυρίως για την ασφάλειά τους.

Αντίθετα, οι εικόνες έξω από το Παλάτι του Μίνωα είναι ντροπιαστικές, διότι η τεράστια ουρά από τουρίστες ξεκινάει μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, με τους τουρίστες να είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και κυρίως στους κινδύνους που ενέχουν τα διερχόμενα οχήματα.

Χαρακτηριστική εικόνα είναι αυτή ενός οδηγού τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος κατέβηκε από το όχημα για να απομακρύνει τους τουρίστες - κυριολεκτικά - από τη μέση του δρόμου, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Στις εικόνες χάους και την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται καθημερινά οι χιλιάδες επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού αναφέρθηκε προ ημερών και ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τις Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα για την Κρήτη σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο Ηράκλειο. Η εικόνα που παρουσιάζει ένας από τους εμβληματικότερους πολιτιστικούς χώρους, το δεύτερο πιο επισκέψιμο μνημείο στην Μεσόγειο, είναι μια εικόνα ντροπής, αλλά και επικίνδυνη.

Ατελείωτες ουρές αναμονής συναντούν οι τουρίστες που επιθυμούν να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Επιπλέον, οι απαραίτητες υποδομές για την ασφάλεια όσων βρίσκονται σε αναμονή για την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο απουσιάζουν, καθώς οι επισκέπτες περιμένουν κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων (ΙΧ, φορτηγών, πούλμαν), με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία για την Κρήτη και το Ηράκλειο. Μπορεί να προσελκύσει τουρίστες υψηλής μέσης δαπάνης και το σημαντικότερο, να αμβλύνει την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου. Αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο και επενδύσεις στον τομέα των υποδομών, πρωτοβουλίες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom