Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Η μεγαλύτερη... τηγανιά πατάτες έβαλε τη Νάξο στο Γκίνες!


Με 554 κιλά τηγανητής πατάτας Νάξου οι παραγωγοί της ΕΑΣ Νάξου, αλλά και το πλήθος του κόσμου που είχε συρρεύσει στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου πανηγύρισαν την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017!

Το γεγονός κατέγραψαν τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα, με την Πατάτα Νάξου να απλώνει πλέον τη φήμη της σε ακόμη περισσότερα μέρη. Από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 μέχρι σήμερα το Ρεκόρ κατείχε με 454.95 κιλά, η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ.

Η ΕΑΣ Νάξου, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καπούνης, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ και το ξεπέρασε κατά 99,05 κιλά!Η ηλεκτρονική ζυγαριά κατέγραψε 557 κιλά τηγανισμένης πατάτας, αλλά πιστοποιήθηκε στα 554 κιλά που ήταν το επιθυμητό βάροςΟ αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, αποτέλεσαν την επιτροπή που πιστοποίησε και θα υπογράψει τα σχετικά έντυπα με την επίτευξη του εγχειρήματοςΟι τηγανισμένες πατάτες ζυγίζονταν σταδιακά σε ηλεκτρονική ζυγαριά μέχρι να φτάσει το βάρος τους στο επιθυμητό βάρος των 554 κιλών για την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες, οπότε και σερβιρίστηκαν στη συνέχεια στον κόσμο για φαγητό.Ο κόσμος, έλληνες και ξένοι, περίμεναν υπομονετικά για να σεβιριστούνΕθελόντριες και εθελοντές καθάρισαν 1.500 κιλά πατάτες Νάξου, που στη συνέχεια τηγανίστικαν σε καζάνια υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του σεφ Στέλιου Κορρέ.Εν τω μεταξύ ο κόσμος σερβιριζόταν κρασί, μπύρες, πατατολουκουμάδες, τυρολουκουμάδες και παγωτάΤο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες.Η ΕΑΣ Νάξου τίμησε στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτο Καραμίχα, για την πολύχρονη προσφορά του στον πρωτογενή τομέα της χώρας, στο συνεταιριστικό κίνημα, και ειδικά για τη Νάξο για την πολύτιμη βοήθειά του στην προώθηση εξαγωγών των συνεταιριστικών αγροτικών προϊόντων.


Γιώργος Γκούφας (μέλος Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ), Τζανέτος Καραμίχας, Γιώργος Ανωμερίτης

Η ΕΑΣ Νάξου τίμησε ακόμη τα σούπερ - μάρκετ Α. Β. και Σκλαβενίτης για την προσφορά τους στην προώθηση των τοπικών προϊόντων.


Τα αναμνηστικά έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Ιάκωβος Βαλέρης και ο αντιπεριφερειάρχης - έπαρχος Νάξου, Γιάννης ΜαργαρίτηςΤιμητικές διακρίσεις απένειμε η ΕΑΣ Νάξου και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου για την εργασία τους σχετικά με την πατάτα της Νάξου.Μηνύματα υπουργών μεταδόθηκαν μέσω video wall
Το "παρών" στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, έδωσαν ακόμη, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Μαϊτός, 
οΓραμματέας Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βλασερός, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησηςεκπρόσωποι συλλόγων κ. ά.

Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου χωρίς παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι δεν γίνεται, πόσο μάλλον στο φετινό μετά την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες!


Χορευτικά από τη Νάξο, αλλά και από την Ιταλία, αλλά και ο Μανώλης Μπαρμπεράκης, που έχει συνθέσει και το τραγούδι για την Πατάτα Νάξου, απογείωσαν το μεγάλο γλέντι που ακολούθησε την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες!Δανάη Μαύρου
Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: