Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Μπλόκο σε διαμαρτυρόμενους που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κέντρο Υγείας Ευόσμου πριν την άφιξη Τσίπρα (βίντεο)

Τσίπρας: Επαναστατική μεταρρύθμιση η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Εγκαινίασε Αστικό Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο που λειτουργείο από το 2008

Το μπλόκο της Αστυνομίας συνάντησαν πριν από λίγο τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου, τα οποία προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο θα επισκεφθεί σε λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, άνοιξαν πανό με το οποία διαμαρτύρονται για προβλήματα στην Υγεία ενώ τονίζουν πως το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό, βρίσκονται αυτή τη στιγμή λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του Κέντρου Υγείας.http://thestival.gr/

Τσίπρας: Επαναστατική μεταρρύθμιση η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

"Η θέσπιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας είναι μια μεταρρύθμιση που εγώ θα τη χαρακτήριζα χωρίς υπερβολή επαναστατική μεταρρύθμιση" τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Εύοσμο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

"Εκείνο που θα ήθελα να μείνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια πολύ ουσιαστική εμβληματική μεταρρύθμιση στην υγεία, με τη δημιουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας" τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 αντίστοιχες μονάδες σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, "αυτές οι μονάδες θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα". Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

"Όταν ακούμε ότι η μεταρρύθμιση πρωτοβάθμιας υγείας είναι σοβιετικού τύπου, όταν ακούμε από τον τομεάρχη της ΝΔ ότι θα τα αλλάξουν όλα και θα απολύσουν τον κόσμο, τους αφήνουμε, γιατί τώρα τελευταία όλα τα ακούνε πέτσινα, τα αντίμετρα πέτσινα, το κύπελλο στον ΠΑΟΚ, πέτσινα τα κέντρα υγείας. Πέτσινη είναι η ευαισθησία τους απέναντι στον λαό".

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "μεγάλο πάρτι στον χώρο της υγείας" για να προσθέσει ότι "όλα θα έρθουν στο φως".

"Για πάρα πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις όχι ξεχνούσαν να περάσουν από αυτές τις περιοχές, ξεχνούσαν ότι υπάρχουν. Όταν είπα ότι θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη δεν εννοούσα το κέντρο, αλλά να βρίσκομαι σε αυτές τις περιοχές για να είμαι στο πλευρό των πολιτών και να παλεύουμε μαζί τους" δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία, δυο χρόνια δίνουμε μια δύσκολη μάχη με το παλιό σύστημα και μέσα, αλλά και έξω, μας έχουν βάλει τη σκανδάλη στον κρόταφο. Έχω όμως την πεποίθηση ότι τούτες τις μέρες περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο, γνωρίζουμε τις μεγάλες θυσίες, αλλά, μετά από 7 χρόνια, ο καθένας από εμάς μπορεί να δει που οδηγεί αυτός ο δύσβατος δρόμος, υπάρχει ορίζοντας υπάρχει προοπτική. Ας συνεχίσουν έτσι τα ΜΜΕ, όραμά μας πρώτο μέλημα η στήριξη του κοινωνικού κράτους που λεηλάτησαν τα χρόνια της ανάπτυξης και αποτελείωσαν τα χρόνια της κρίσης, θα τα καταφέρουμε'.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: