Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Φρίκη στην Αίγυπτο: "Γάζωσαν" Χριστιανούς Κόπτες! - 26 νεκροί,ανάμεσά τους και παιδιά! (φωτο)


Εικόνες φρίκης για άλλη μια φορά στην Αίγυπτο, με Χριστιανούς Κόπτες να γίνονται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από ενόπλους. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης είναι 26 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά.

Άγνωστος αριθμός τρομοκρατών, περίπου 10 ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, ντυμένοι με ρούχα παραλλαγής και ενώ επέβαιναν σε ημιφορτηγά, πλησίασαν το κομβόι δυο λεωφορείων και ενός φορτηγού που μετέφεραν πιστούς και άνοιξαν πυρ, γαζώνοντάς τους.

Οι ομάδα των Χριστιανών Κοπτών πήγαινε στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην περιοχή της Μίνιας, στην Άνω Αίγυπτο για προσκύνημα. Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Αραμέια, υψηλά ιστάμενο στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, μεταδίδουν τοπικά μέσα. Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 26 άνθρωποι.

Οι νεκροί και οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Μπένι Σουέφ, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης αν και όλα δείχνουν προς το Ισλαμικό Κράτος (που είχε αναλάβει την ευθύνη και για το μακελειό της Κυριακής των Βαΐων).

Σύμφωνα με τον Κόπτη Επίσκοπο της περιοχής Μαγάγα (που βρίσκεται στην περιοχή της Μίνιας) κ. Αγάθωνα, η επίθεση στρεφόταν εναντίον του λεωφορείου, ενός μινιμπάς και ενός μικρού φορτηγού, που κατευθυνόταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ και είχαν ξεκινήσει από το Μπένι Σουέφ.

Ήδη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.

Η κοινή γνώμη της χώρας έχει παγώσει άλλη μία φορά σήμερα με το χτύπημα εναντίον των Κοπτών, μετά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα της Κυριακής των Βαΐων (09.04.2017) στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια, με απολογισμό 44 νεκρούς και 118 τραυματίες.

Οι δράστες της νέας τρομοκρατικής επίθεσης επέλεξαν να χτυπήσουν άλλη μια φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από σήμερα το βράδυ (αύριο τα ξημερώματα) ξεκινάει ο Ιερός Μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.

Οι προηγούμενες επιθέσεις έγιναν στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα τον Δεκέμβριο είχε γίνει την ημέρα των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και rt.com,http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom