Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Η Εύα Καϊλή ζητάει... κάποιος να τη φυλάει! (ολόκληρη η προσφυγή της στην ΕΛ.ΑΣ.)

Καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές και κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα και η ψυχική της υγεία
Περίπτωση να παραιτηθεί ή να προσλάβει ιδιωτική φύλαξη ούτε καν περνάει από το μυαλό της

Με ειδική ιεραρχική προσφυγή, ενώπιον του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, η
ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητά να ανασταλεί σχετική απόφαση, μείωσης της φρουράς της

Η Εύα Καϊλή υποστηρίζει πως αποτελεί στόχο και δέχεται απειλές, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν η σωματική της ακεραιότητα και η ψυχική της υγεία. Γι' αυτόν το λόγο ζητά από την αστυνομία να της αυξήσουν την αστυνομική της φρουρά.

Με ειδική ιεραρχική προσφυγή, ενώπιον του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, η ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητά να ανασταλεί σχετική απόφαση, μείωσης της φρουράς της, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «αβάσιμη, άδικη και επικίνδυνη».

Οπως ή ίδια αναφέρει είχε τρεις αστυνομικούς φρουρούς και αποσύρθηκαν οι δύο με αποτέλεσμα να αισθάνεται ανασφαλής και πέραν των άλλωννα μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της...

Η προσφυγή της Ευρωβουλευτή

Τον Οκτώβριο του 2016 η Espresso έγραφε:Φανατικός «θαυμαστής» της Εύας Καϊλή είχε γίνει «σκιά» της και της έστελνε απειλητικά μηνύματα

Εφιαλτικές στιγμές έζησε η Εύα Καϊλή, εξαιτίας φανατικού «θαυμαστή» που είχε γίνει «σκιά» της και της έστελνε αισχρά και απειλητικά μηνύματα. Η ευρωβουλευτής, σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Espresso, κατάφερε να απεμπλακεί από τον άνδρα, με δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας είχε φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, έξω από το Ευρωκοινοβούλιο για να βρίσκεται κοντά της. Αυτή ήταν και η αφορμή για να καταθέσει η Εύα Καϊλή ασφαλιστικά μέτρα κατά του «φανατικού της θαυμαστή», κερδίζοντας τελικά την σχετική απόφαση.

«Ο άνθρωπος έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες για να τη βρει. Το θετικό στην υπόθεση ήταν ότι εκεί έπρεπε αναγκαστικά να δώσει τα στοιχεία του. Φυσικά όταν μάθαμε ότι την ψάχνει αναγκάστηκε να φύγει και από εκει με αστυνομικούς» , κατέθεσε ο αστυνομικός που βρίσκεται στην ασφάλεια της, στο δικαστήριο.

Σε καθημερινή βάση, η Εύα Καϊλή δεχόταν απειλητικά και αισχρά μηνύματα στα social media και στο email της, ενώ πολλές φορές ο συγκεκριμένος άνδρας είχε επιχειρήσει να την πλησιάσει. Μία φορά μάλιστα, οι άνδρες ασφαλείας της αναγκάστηκαν να τη φυγαδεύσουν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η Εύα Καϊλή δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο αλλά ούτε και ο θαυμαστής που την τρομοκρατούσε, αφού δεν είχε εντοπιστεί προκειμένου να του επιδοθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

«Είναι παντού. Όπου και να πάμε είναι εκεί» φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός της ασφάλειας της και συνέχισε «Την ενοχλεί μέσω μηνυμάτων που την έχουν τρομοκρατήσει. Της στέλνει και αισχρά e-mails. Μια φορά της έστειλε και ένα άρθρο για μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στη Ρόδο[...] H κυρία Καϊλή ζήτησε και παραπάνω ασφάλεια εξαιτίας της κατάστασης», ανέφερε μάρτυρας στο δικαστήριο.

«Θυμάμαι μια παρουσίαση σε βιβλιοπωλείο, όπου την είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα, την πλησίαζε και της μιλούσε συνεχώς. Σχεδόν δεν την άφηνε να φύγει. Ένα άλλο περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου 2015 σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο όπου είχε παρευρεθεί και ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ήταν αντιδραστικός στον έλεγχο των αστυνομικών και επειδή η κυρία Καϊλή φοβήθηκε αναγκαστήκαμε να τη φυγαδεύσουμε από το υπόγειο πάρκινγκ του ξενοδοχείου», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: