Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Απάλλαξαν και πάλι με βούλευμα τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε και πάλι την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου καθώς και δυο ακόμη στελεχών της, τους Κων. Μολφέτα
και Αθανασία Ξενάκη,για κατηγορίες που αφορούσαν στις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου η χώρα να μπει στο μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για νέο βούλευμα (το υπ’ αριθμόν 969/2017) - δεύτερο κατά σειρά - με το οποίο κρίνεται ότι οι τρεις αρχικώς κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή δεν πρέπει να φθάσουν στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο με το υπ' αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε - κατά πλειοψηφία -να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

Οι δικαστές, παρά την αντίθετη γνώμη της εισηγήτριας που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Γεωργίου και των άλλων δύο στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, αποφάσισαν να μην τους παραπέμψουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Αυτή είναι η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απαλλάσσει  τον κύριο Γεωργίου από την συγκεκριμένη κατηγορία.

Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την πρώτη απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016) με την οποία αναιρέθηκε το υπ’ αριθμόν 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αμα εχει τετοια δικαιοσυνη μια χωρα και αθωωνει εγκληματιες που οι
πραξεις τους αποδεδειγμενα φτωχοποισαν και κι εριξαν στη δυστυχια
και την απελπισια τα εκατομμυρια των πολιτων,αλωσαν την εθνικη της
κυριαρχια και ξεπουλησαν τον πλουτο της αυτη η χωρα ειναι καταδικα
σμενη να χαθει συντομα σαν εθνικη οντοτητα

Read more: Go to TOP and Bottom