Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Διάσωση 16 μεταναστών στο Φαρμακονήσι και 25 στη Μήθυμνα


Στον εντοπισμό και τη διάσωση 16 μεταναστών προέβησαν χτες το πρωί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι.

Συγκεκριμένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών στη Μήθυμνα
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 25 μεταναστών προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα,το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΕΦΤΑΛΟΥΣ» ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: