Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Θρίλερ με ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στον Εθνικό Κήπο


του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στον Εθνικό Κήπο. Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου του θύματος παρότι η ιατροδικαστική υπηρεσία δεν διαπιστώνει προθανάτιες κακώσεις στα οστά.

Μακάβρια ήταν η διαπίστωση ότι σκυλιά του κήπου είχαν φάει τις σάρκες και περιέφεραν τα οστά σε διάφορα σημεία.

Στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2017 βρέθηκαν σε παρτέρι του Εθνικού Κήπου κοντά στην είσοδο από την Ηρώδου Αττικού, ανθρώπινα οστά (ανθρώπινο κρανίο με τέσσερις σπονδύλους, κάτω γνάθος κ.ά.).

Τα οστά στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση στο Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της ΔΕΕ και όπως προέκυψε ανήκουν στον 44χρονο SokolKozici για τον οποίο οι γονείς του είχαν δηλώσει εξαφάνιση στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

Αρχικά τα οστά είχαν σταλεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία από την εξέταση των οποίων δεν προέκυψαν προθανάτιες σκελετικές κακώσεις ενώ παρατηρήθηκε η δράση σαρκοφάγων ζώων.

Στις 2 Οκτωβρίου 2015 είχαν βρεθεί έγγραφα και αντικείμενα του εξαφανισθέντα στο ίδιο σημείο με την ανεύρεση των οστών. Παράλληλα τόσο στο παρτέρι όπου βρέθηκαν τα έγγραφα-αντικείμενα, όσο και στους υπόλοιπους χώρους του Εθνικού Κήπου, την 4 Οκτωβρίου 2015 έγινε νέα έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος με την συνδρομή της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (μαζί με διασωστικό σκύλο), χωρίς να εντοπιστεί κάποιο άλλο εύρημα.

Στο ίδιο σημείο στις 6, 7, 14 και 16 Φεβρουαρίου 2017 βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν και άλλα οστά, τα οποία στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διευκρινιστεί εάν ανήκουν στον εξαφανισθέντα.

Και από τις τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις προκύπτει η δράση των σκυλιών χωρίς να παρατηρούνται προθανάτιες κακώσεις, ωστόσο δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή εγκληματική ενέργεια καθώς δεν υπάρχει ανθρώπινος ιστός.
http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom