Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από χήρες στρατιωτικών για τις συντάξεις (φωτο & βίντεο)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα ο σύλλογος συζύγων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συντάξεις χηρείας που καταργούνται.

Οι συγκεντρωμένοι ως ένδειξη συμπαράσταση προς τις χήρες φόρεσαν μαύρα ρούχα. Ο τίτλος που έχουν δώσει σε αυτή την συγκέντρωση είναι: «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης».



IMG 8051
IMG 8055
IMG 8060
Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και ο Γιώργος Πατούλης για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των γυναικών:
adonis1
adonis2
patoulis
patoylis 2
patoulis 3
Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου επιδόθηκε ψήφισμα εναντίον του άρθρου 12 του Ν.4387/2016, με το οποίο -για πρώτη φορά στην ιστορία- καταργείται η σύνταξη χηρείας, με βάση ηλικιακά κριτήρια. 
Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε και προετοιμάστηκε από τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» συμμετείχαν 31 φορείς συνταξιούχων και εργαζομένων. 
http://www.cnn.gr/
Οι χήρες φώναζαν έξω από τη Βουλή «φρουρά, φρουρά»

Μια φράση που ακούστηκε στη Βουλή, μετά το επεισόδια του Ηλία Κασιδιάρη με τον Νίκο Δένδια, φώναξαν τα μέλη του συλλόγου συζύγων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Φρουρά, φρουρά που είναι η φρουρά», φώναζαν οι χήρες στρατιωτικών κρατώντας στα χέρια τους πανό, την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το άρθρου 12 του Ν.4387/2016, με το οποίο -για πρώτη φορά στην ιστορία- καταργείται η σύνταξη χηρείας, με βάση ηλικιακά κριτήρια.

Οι διαμαρτυρόμενοι χρησιμοποιήσαν την φράση που είχε πει μετά το γνωστό επεισόδιο ο Μάκης Μπαλαούρας, ζητώντας από την φρουρά της Βουλής να εισέλθει στην αίθουσα του κοινοβουλίου ώστε να απομακρύνει τον Ηλία Κασιδιάρη.



Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε και το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενώ οι χήρες συνέχισαν την κινητοποίησή τους κατευθυνόμενες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης έχουν προγραμματίσει να καταθέσουν στα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής) πρόταση νόμου που θα μετατρέπει άμεσα όλες τις συμβάσεις στους δήμους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom