Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο Μαρινάκης πήρε τον ΔΟΛ και το 21% του Mega


Ο επιχειρηματίας προσέφερε 22.892.600 ευρώ και απέκτησε και το 22,11% του Mega- Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε 11,9 εκατ. ευρώ - Η κυπριακή εταιρεία Vegata προσέφερε 21 εκατ. ευρώ - Η μεγαλύτερη προσφορά για τα ακίνητα του ΔΟΛ από την Alpha Bank

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες,μετά το άνοιγμα των προσφορών προκύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφερε 22.892.600 ευρώ για να αποκτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ, δηλαδή τις εφημερίδες «το Βήμα», «τα Νέα», τις ιστοσελίδες τους, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 και ποσοστό 22,11% του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε την προσφορά για την εξαγορά του ΔΟΛ μέσω της εταιρείας «Alter Ego» με την οποία είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το φθινόπωρο του 2016.

Η προσφορά που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΔΟΛ ανέρχεται στα 11,9 εκατ. ευρώ. Η κυπριακή εταιρεία Vegata προσέφερε 21 εκατ. ευρώ. Η τέταρτη προσφορά προήλθε από βρετανική εταιρεία στην οποία συμμετέχει με μικρό ποσοστό ο επιχειρηματίας Ρόδολφο Οντόνι της Centric Media.

Για τα ακίνητα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη η μεγαλύτερη προσφορά έγινε κατά πληροφορίες από την Alpha Bank που δίνει 3.780.000 ευρώ και φαίνεται ότι πλειοδοτεί.

Τι θα πάρει όποιος πλειοδοτήσει

Πρόκειται για την «μητέρα των μαχών» στα media, καθώς ο επενδυτής που θα πλειοδοτήσει αποκτά:

***To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
***Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
***Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
***Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
***To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
***Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

Πρέπει να σημειωθεί οτι ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.

http://www.protothema.gr/

Η επόμενη μέρα σε ΔΟΛ και MEGA

του Γρηγόρη Μελά

Μαγκωμένοι… αβέβαιοι…! Με αυτή τη στάση εκατοντάδες εργαζόμενοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, χωρίς να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα και ποια είναι τα σχέδια των καινούργιων μετόχων, έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση σε δύο από τα πιο ισχυρά μέχρι πρότινος Μέσα Ενημέρωσης, τον ΔΟΛ και την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Με την αγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη το μέλλον για τους εκατοντάδες εργαζομένους του γίνεται ακόμα πιο θολό, αφού ο πλειοδότης αποκτά την επιχείρηση χωρίς τα χρέη και βεβαίως χωρίς τους εργαζομένους του.

Κανείς δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει τα σχέδια του επιχειρηματία και αν θελήσει να κρατήσει ορισμένους από αυτούς που στελεχώνουν τόσα χρόνια τον ΔΟΛ, το υπάρχον δυναμικό του, τους απλήρωτους που εργάζονταν για να κρατήσουν το «όνομα» του Οργανισμού, αυτούς που είναι η «ψυχή» του.

Εκτός όμως από τις εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο πλειοδότης αποκτά το 50% της IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, το 41,22% του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ, αλλά και το 21,11% της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, μεγαλύτερο δηλαδή ποσοστό από το 19,63% που απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Αξίζει δε να θυμίσω ότι πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη με επιστολή στις πιστώτριες τράπεζες δεσμεύτηκε για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 25 εκατομμύριων ευρώ και με σκοπό τα 8 από αυτά να δοθούν για εξόφληση των εργαζομένων.

Ενώ λοιπόν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ περιμένουν να διαπιστώσουν τους σκοπούς του καινούργιου ιδιοκτήτη, του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, στο σταθμό της Μεσογείων οι εργαζόμενοι περιμένουν να δουν αν οι δύο επιχειρηματίες θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορετικές πλευρές, κάποιοι φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη χαμηλή προσφορά των 11 εκατομμυρίων που έκανε η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, σημειώνοντας με νόημα πως με τέτοια προσφορά πρέπει να θεωρούσε σίγουρο ότι θα «χάσει» το διαγωνισμό! Εκτίμηση που… ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το «μάγκωμα» και την «αβεβαιότητα» των εργαζομένων που ανέφερα στην αρχή για την επόμενη μέρα στα δύο Μέσα Ενημέρωσης…!
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom