Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κλοπές στα νοσοκομεία: Στα ίχνη των δραστών η αστυνομία! - Πού βρίσκονται τα κλεμμένα ιατρικά μηχανήματα


- Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες
- Η ίδια σπείρα πίσω από όλες τις κλοπές στα νοσοκομεία
- Άμεση συνεργασία με τις αρχές ενδιαφερόμενων χωρών της Ε.Ε., που έχουν και αυτοί πρόβλημα με τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού


Σε καλό δρόμο είναι οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση των κλοπών σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας και την εξάρθρωση της σπείρας των αλλοδαπών, οι οποίοι λειτουργούσαν, έπειτα από εντολές που δέχονταν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες και μάλιστα έπειτα από έρευνες κατάφεραν να καταλήξουν στο ασφαλές συμπέρασμα πως η ίδια ομάδα, με την ίδια σύνθεση προσώπων, είναι αυτή που πραγματοποίησε όλες τις κλοπές στα νοσοκομεία, αρχής γενόμενης από τον "Άγιο Σάββα" απέναντι από το κτήριο της ΓΑΔΑ.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές πληροφορίες αναφέρουν, πως τα περισσότερα από τα ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν, ήδη έχουν φθάσει σε χώρες των Βαλκανίων ακόμα και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Πολλά από τα γαστροσκόπια και βρογχοσκόπια που εκλάπησαν, “έφυγαν” από την Ελλάδα με μεταφορικές εταιρείες κι άλλα με...τρένα, προφανώς μαζί με τους ανθρώπους που τα είχαν "ξαφρίσει".

Έπειτα από αυτές τις ερευνητικές διαπιστώσεις των ειδικών της Ασφάλειας Αττικής, οι έρευνες πλέον έχουν αποκτήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ υπάρχει και άμεση συνεργασία μεταξύ των αρχών ενδιαφερόμενων χωρών της Ε.Ε. που έχουν και αυτοί πρόβλημα με τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς εκτιμάται πως εκεί έχουν καταλήξει τα ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν, τόσο από ελληνικά νοσοκομεία, όσο και από νοσηλευτικά ιδρύματα της Γερμανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, αλλά και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα είναι δυνατόν τις επόμενες ημέρες, εάν βέβαια χρειαστεί, να φύγει κλιμάκιο ειδικευμένων αξιωματικών, προκειμένου να μεταβεί σε χώρα εκτός Ε.Ε., ώστε να αναγνωρίσει ιατρικό εξοπλισμό, που ίσως εντοπισθεί στην συγκεκριμένη χώρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom