Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ακόμα ένα "Mirage 2000" έπεσε σήμερα! - Σώος ο 28χρονος πιλότος - Η ανακοίνωση του ΓΕΑ


Στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες,στις Σποράδες,όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικρές βραχονησίδες,κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι ακόμα ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου «Mirage 2000» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση στην περιοχή των Σποράδων περιλάμβανε σενάριο αναχέτησης δυο αεροσκαφών από ζευγάρι μαχητικών. Το ένα από τα τέσσερα μαχητικά Mirage 2.000 με χειριστή 28χρονο υποσμηναγό υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια ελιγμού και ο πιλότος αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει.

Αμέσως ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ το άλλο αεροσκάφος του “ζευγαριού” αλλά και τα υπόλοιπα μαχητικά που έπαιρναν μέρος στην άσκηση ξεκίνησαν έρευνα.

Ο πιλότος εντοπίστηκε και το στίγμα του δόθηκε στα ελικόπτερα που απογειώθηκαν από Χίο και Λήμνο.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε απογειωθεί από την Τανάγρα μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στις 13.30 ολοκληρώθηκε η περισυλλογή του πιλότου από ελικόπτερο Super puma της ΠΑ, τον οποίο μετέφερε σώο με ασφάλεια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μαύρο κουτί θα δείξει τι ακριβώς συνέβη και έπεσε το Mirage καθώς η μαρτυρία του πιλότου δεν αρκεί από μόνη της.

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικών αεροσκαφών "Mirage 2000" έχει βεβαρυμένο παρελθόν με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας μετρώντας απώλειες της τάξης του 25% της πρώτης παραγγελίας των 40 αεροσκαφών του τύπου με τη λεγόμενη “αγορά του αιώνα”.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Τη Δευτέρα 29/05 και ώρα 12:18, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, ο νούμερο 2 ενός ζεύγους αεροσκαφών της 332M εγκατέλειψε ασφαλώς το αεροσκάφος, λόγω βλάβης, νότια των Σποράδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom