Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ανοιχτή επιστολή Δ. Λυμπουρίδη στον δήμαρχο Αγρινίου - Τον καλεί να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη για απιστία αιρετών


O τέως δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Δημήτριος Λυμπουρίδης έδωσε στη δημοσιότητα ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγρινίου. H επιστολή κοινοποιήθηκε και στα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αγρινίου.


Ουσιαστικά ο κύριος Λυμπουρίδης επαναφέρει το αίτημα να παραστεί ο δήμος Αγρινίου ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη στην οποία παραπέμπονται 17 εργολήπτες δημοσίων έργων και 27 αιρετοί, δύο τετραετιών του Δήμου Αγρινίου, 1999 – 2002 και 2003 – 2006.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή


Αγρίνιο 4 Μαΐου 2017

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αγρινίου

Όπως ήδη γνωρίζετε, στις 14 Φεβρουαρίου 2017 εξεδόθη βούλευμα εφετών του εφετείου Δυτικής Ελλάδος, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν για απιστία κατά του Δήμου Αγρινίου, 17 εργολήπτες δημοσίων έργων και 27 αιρετοί, των τότε δύο τετραετιών του Δήμου Αγρινίου, 1999 – 2002 και 2003 – 2006.

Ήδη έχει οριστεί η δικάσιμος για τις 26 Σεπτεμβρίου 2017. Με επίσκεψή μου στο γραφείο σας στις 21 Φεβρουαρίου 2017 σας έκανα γνωστό δια ζώσης, ότι είναι επείγον ο Δήμος Αγρινίου να αναθέσει την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών του σε έγκριτο νομικό και να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων σ’ αυτή.

Μετά παρέλευση διμήνου από τη συνάντησή μας και μη λαβαίνοντας απάντηση στο φλέγον θέμα που σας είχα θέσει, σας απεύθυνα στις 24 Απριλίου του αυτού έτους επιστολή όπως και σε κάθε άλλο αρμόδιο του Δήμου Αγρινίου, επανερχόμενος στην υποχρέωση του Δήμου να προασπίσει στη μελλοντική δίκη, ως πολιτικώς ενάγων, τα συμφέροντα των δημοτών του τα οποία είχαν πληγεί από την παράνομη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής κατά τις προαναφερόμενες δύο τετραετίες.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Απριλίου προ ημερησίας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μερμίγκης, σας έθεσε το ερώτημα για το τι θα κάνει ο Δήμος στην προκειμένη περίπτωση και με έκπληξή μου σας άκουσα να λέτε, μετά από δύο μήνες γνώσης του επείγοντος αυτού θέματος, ότι είναι νομικό θέμα και ότι δεν είστε σε θέση να απαντήσετε.

Στην επιστολή μου της 24ης Απριλίου εξηγούσα προς όλους τους αρμόδιους ότι το θέμα ανάθεσης σε δικηγόρο της εκπροσώπησης του Δήμου στη δίκη είναι επείγον και ότι συγκεκριμένοι λόγοι τους οποίους σας ανέλυσα σ’ αυτήν απαγορεύουν ουσιαστικά την εκπροσώπηση του Δήμου Αγρινίου με τους δύο ήδη νομικούς του συμβούλους.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γεγονός της παραπομπής συμπολιτών μας για απιστία κατά του κοινωνικού συνόλου του Δήμου Αγρινίου, είναι εξόχως θλιβερό γεγονός. Όμως εγώ, με τεράστιο προσωπικό κόστος, ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό, έφερα σε πέρας ένα μεγάλο έργο, επιτελώντας το καθήκον μου απέναντι του κοινωνικού συνόλου της πόλης μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Αλλά και η δικαιοσύνη έφερε σε πέρας το μέγα αυτό έργο αφού μόνο το βούλευμα παραπομπής ανέρχεται σε 650 σελίδες ενώ όλη η δικογραφία ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες σελίδες.

Τώρα έρχεται η δική σας σειρά να επιτελέσετε το καθήκον που σας έχει αναθέσει ο λαός του Δήμου Αγρινίου με την ψήφο του, ως πρώτος πολίτης της πόλης, ξεπερνώντας τους όποιους ενδοιασμούς και δισταγμούς σας για να προχωρήσετε στον απαραίτητο ορισμό εγκρίτου νομικού που θα υπερασπιστεί, πέρα των όποιων οικονομικών συμφερόντων του Δήμου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ιδίως την ηθική αποκατάσταση των πραγμάτων και την απόδοση δικαιοσύνης.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τέτοια φαινόμενα διαπλοκής και απιστίας προς δημόσιους οργανισμούς, ήσαν από τις κύριες αιτίες που έφεραν τη χώρα σε πρωτοφανή χρεοκοπία από την οποία μετά από τεράστιες οικονομικές θυσίες επί μία επταετία, ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η ισορροπία των οικονομικών της χώρας.

Εκτός των άλλων περιπτώσεων που σας υποχρεώνουν στην πιο πάνω ενέργεια, καλό θα ήταν να σταθμίσετε και σεις και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, τις σοβαρές προεκτάσεις τις οποίες θα είχε τυχόν αμέλεια στην επιτέλεση του επείγοντος αυτού καθήκοντός σας, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Απλά σας υπενθυμίζω ότι τουλάχιστον τρεις μήνες είναι το ελάχιστο χρονικό περιθώριο για να κατατοπιστεί ο νομικός εκπρόσωπος πάνω στην τεράστια, χιλιάδων σελίδων δικογραφία.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Λυμπουρίδης

Τέως δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου

από NEWS PRESS AGRINIO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom