Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά έξι εφοριακών στη Θεσσαλονίκη


Ποινική δίωξη σε βάρος έξι εφοριακών ασκήθηκε από τον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για μεγάλο πρόστιμο που «έσβησε» εταιρεία έπειτα από παραλείψεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί η υπόθεση αφορά σε εταιρεία πλαστικών – έπειτα από φορολογικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2010 από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης – στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε από την εισαγγελική έρευνα οι φορολογικές αρχές παρέλειψαν να καλέσουν για εξηγήσεις τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία με αποτέλεσμα αυτός να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να ακυρώσει το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην επιχείρηση.

Ωστόσο ούτε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο επιχειρηματίας κλήθηκε εκ νέου για εξηγήσεις με αποτέλεσμα το πρόστιμο να παραγραφεί οριστικά.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην υπόθεση εμπλέκονται ο τότε υποδιευθυντής στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης καθώς και προϊστάμενοι συγκεκριμένων τμημάτων. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά στο αδίκημα της απιστίας.
http://www.dailythess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom