Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Αγνοείται η τύχη των «μεταφερόμενων» ασθενών που χειρούργησε ο Πολάκης! - Απαντάει με μαντινάδες ο χειρουργός υπουργός

«Να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου»

Παρακολουθούνταν αποκλειστικά από την ομάδα του αναπληρωτή υπουργού, διότι φοβόντουσαν δολιοφθορά - Οι δύο παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά

Αγνοείται η τύχη των τριών «μεταφερόμενων» ασθενών που
χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον Παύλο Πολάκη και την μεταφερόμενη ομάδα του, σύμφωνα ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Την περασμένη Τετάρτη το πρωί ο Παύλος Πολάκης με μεταφερόμενους γιατρούς, μεταφερόμενο νοσηλευτικό προσωπικό και μεταφερόμενα υλικά, χειρούργησε στο νοσοκομείο Ζακύνθου τρεις ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι εν λόγω χειρουργημένοι ασθενείς παρακολουθούνταν αποκλειστικά από την μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη, διότι όπως δήλωσαν φοβόντουσαν δολιοφθορά.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, οι δύο εκ των ασθενών αυτών παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά. Ο ένας εκ των δύο παρουσίασε διπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες και ο δεύτερος τριπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες καθώς επίσης και αύξηση της τιμής της γ- GT και οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς παρουσίασαν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ένας μάλιστα παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων.

Από το Νοσοκομείο έφυγαν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ χθες το πρωί (4/5/2017) μία ημέρα μετά το χειρουργείο.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, αναφέρει: «Θυμίζουμε ότι και οι δύο Επιτροπές που συνέστησε ο Υπουργός Υγείας για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου της Ζακύνθου συνέστησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

Τα ίδια εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσίαζαν το Νοέμβριο του 2016 οι πέντε ασθενείς οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Τα εργαστηριακά ευρήματα των μεταφερόμενων ασθενών Πολάκη μπορεί να είναι σε μικρότερη κλίμακα, δεν παύουν όμως να είναι ενδεικτικά, ότι κάτι συμβαίνει και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και είναι μπροστά μας και ο ενδεχόμενος κίνδυνος για τους ασθενείς συνεχίζει να υφίσταται.

Οι τρεις μεταφερόμενοι χειρουργημένοι ασθενείς που βρίσκονται; Τηρείται το μετεγχειρητικό θεραπευτικό ιατρικό πρωτόκολλο;

Απορούμε για τον λόγο που πανηγυρίζει ο κος Πολάκης, που βλέπει ότι είναι όλα καλά στα χειρουργεία της Ζακύνθου; Προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ποιος διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι σε επόμενα χειρουργεία δεν θα συμβεί η στραβή με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση; Μία είναι η λύση. Να γίνονται τα χειρουργεία της Ζακύνθου κανονικά με την παροχή ιατρικών αερίων από φορητές φιάλες σύμφωνα με την ασφαλή πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ζακύνθου και των εργαζομένων. Να αφεθεί απερίσπαστη και χωρίς παρεμβάσεις η αρχική πενταμελής Επιτροπή, να ολοκληρώσει το έργο της.

Να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θάνατο της τραγικής γυναίκας που πέθανε από μετεγχειρητικές επιπλοκές και πάνε να τα φορτώσουν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως αποδεικνύεται με τα παρατράγουδα που γίνονται με την ΕΔΕ.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό, υλικά και ιατρικά μηχανήματα και όχι από τα παράνομα και αντιδεοντολογικά σόου Πολάκη. Πάνω απ’ όλα σεβασμό στους εργαζόμενους και τη νομοθεσία και ειδικότερα από τον Αν. Υπουργό Υγείας, ο οποίος πρώτος πρέπει να την εφαρμόζει και να τη διαφυλάσσει.

Βράζει και γελάει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Μέχρι που θα φτάσει ο κατήφορος;».

Μαντινάδες αντί απάντησης από Πολάκη για τους περιφερόμενους ασθενείς

«Το πρώτο χάρισμα τ' αντρούς είναι να μη φοβάται, να βάζει το κορμί μπροστά, χωρίς να το λυπάται», η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τα χειρουργεία στη Ζάκυνθο

Τρεις ημέρες μετά την πρωτοφανή, πέρα από κάθε δεοντολογία και ηθική, συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε χειρουργικές επεμβάσεις στο δημόσιο νοσοκομείο Ζακύνθου – συμμετοχή που έσπευσε να αναρτήσει αμέσως και στον λογαριασμό του στο facebοοκ- ο κ. Παύλος Πολάκης συνεχίζει σταθερά, μέσω facebook, την προσφιλή του τακτική, εκείνη του αντιπερισπασμού.

Το μείζον ζήτημα της παράβασης της ιατρικής δεοντολογίας και της ιατρικής νομοθεσίας που εγείρεται αυτομάτως για όποιον βλέπει τις…περήφανες πόζες του κ. Πολάκη με τη χειρουργική ρόμπα σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να είναι χειρουργός του ΕΣΥ, δεν μπαίνει καν στην…ατζέντα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αυτό που μεθοδικά κάνει είναι να επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του κοινού, τουλάχιστον στα social media όπου παίζει μόνος του μπάλα, γράφοντας χωρίς αντίλογο, σε άλλο στόχο, σε άλλη κατεύθυνση που ουδεμία σχέση έχει με τη δική του συμπεριφορά και τις δικές του ευθύνες ως γιατρού και ως πολιτικού.

Αντί να απαντήσει με την επιστημοσύνη που οφείλει να τον διακρίνει ως λειτουργό του Ιπποκράτη, για όλα τα ερωτήματα που ανακύπτουν, από τη «μεταφορά» των ασθενών και των γιατρών από άλλα νοσοκομεία στη Ζάκυνθο μέχρι την «εξαφάνιση» των ασθενών την επομένη του χειρουργείου και τη νοσηλεία τους ενδεχομένως σε άλλο νοσοκομείο και από την «εισβολή» του στα χειρουργεία ενός δημόσιου νοσοκομείου χωρίς να έχει την ιδιότητα του γιατρού ΕΣΥ μέχρι την προκλητική επίδειξη της εξουσίας του ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας και «εκλεκτού» του Μαξίμου, αναρτά κρητικές μαντινάδες και τροφοδοτεί με λάσπη τον ανεμιστήρα.

«Αυτοί που ειναι του χώρου της υγείας και κατάλαβαν ακριβως τι κάναμε χθες στη Ζάκυνθο με τους δυο συναδέλφους χειρούργους απο την Κυπαρισσια (Καλοφωλιας και Συκαλιας)και το συνάδελφο αναισθησιολόγο απο τα Γιάννενα(Σουλιώτη),με ρωτούν ακόμα πως το τολμήσαμε ..
Η απαντηςη ειναι δυο πράγματα
1)Η γνώση ειναι δυναμη
Και όπως λέει και μια μαντινάδα
2) Το πρωτο χάρισμα τ' αντρούς
ειναι να μη φοβάται
να βάζει το κορμί μπροστά
χωρίς να το λυπάται

Αυτο ΔΕΝ μπορουν ουτε να το καταλάβουν ουτε να το ΦΤΑΣΟΥΝ όλοι αυτοί οι δήθεν άριστοι ,οι δήθεν δημοσιογράφοι ,οι δήθεν αναλυτές ,οι δήθεν φιλελεύθεροι που κατοικοφωλευουν στις πίστες των ΜΜΕ της διαπλοκής ....(αλλα και κάποιοι "πολύ αριστεροί" που τους χαλιεται το όνειρο της παγκόσμιας επανάστασης)

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ !!!!» είναι η πρώτη ανάρτηση που έκανε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για να απαντήσει στις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Οι απαντήσεις διανθίζονται με τις αγαπημένες του εκφράσεις για τον πόλεμο κατά της σαπίλας και για τις επιθέσεις από τα βοθροκάναλα.

Στις αιτιάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου ότι εκτοπίστηκε το προσωπικό του νοσοκομείου με τρόπο προσβλητικό και ιταμό και καταλογίστηκε ακόμη και δολιοφθορά, δεν απάντησε. Επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, ότι «έχτιζε σενάρια που καταστράφηκαν». Διατύπωση ήπια αν αναλογιστεί κάποιος ότι πριν από τρεις εβδομάδες ο κ. Πολάκης είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου «νονό» και τον προειδοποιούσε να σταματήσει – πάντα μέσω ανάρτησης φυσικά…

Έπειτα και από την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή ότι οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς «αγνοούνται» καθώς πήραν αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου, ο αναπληρωτής υπουργός υπερέβη τον εαυτό του σε ό,τι αφορά την τακτική της παραπλάνησης και του αντιπερισπασμού.

Από τα Τρίκαλα όπου θα παρουσίαζε το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο στην Υγεία, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, έκανε την ανάρτησή του, περιγράφοντας της ως «Απάντηση στο σημερινο χυδαίο, αντιεπιστημονικό, ρατσιστικό παραλήρημα της ΠΟΕΔΗΝ και του προεδρου της ο οποιος εκτελεί συμβόλαια προστασίας της σαπίλας του συστήματος που τον ανέδειξε:
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΧΑΙΡΟΥΝ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!
Εσεις έχετε αρρωστήσει βαρια απ´οτι φαίνεται που καταστράφηκαν τα σενάρια που χτίζατε τόσο καιρο σε αγαστής συνεργασία με τον Καψαμπέλη. Τωρα θα ασχοληθούν άλλοι μαζί σας όχι εμεις....».
http://www.protothema.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Τους κατατρόπωσε ο Πολάκης στο νοσοκομείο Ζακύνθου: Εκανε 4 χειρουργεία και 5 αναρτήσεις στο fb (φωτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: