Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Πρόστιμα-φωτιά σε 40.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. - «Σαφάρι» της εφορίας για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.


Με τίτλο "Πρόστιμα-φωτιά σε 40.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.", κυκλοφορεί σήμερα η καθημερινή εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις».Σύμφωνα με την εφημερίδα άρχισε «σαφάρι» της εφορίας για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.

- Ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους κατόχους αυτοκινήτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2010 έως το 2016
- Διπλάσια τέλη καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες, ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων και κατασχέσεις
- Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπαίνουν και οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2010, καθώς και όσα είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Στην «τσιμπίδα» του υπουργείου Οικονομικών θα μπαίνουν πλέον όσοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το 2017, ή έχουν οχήματα ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αληθινές Ειδήσεις», οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπίσει περίπου 90.000 οχήματα τα οποία ανήκουν σε σχεδόν 40.000 ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Όπως επισημαίνεται, οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσιο ποσό σε σύγκριση με αυτό που προβλέπεται για τα τέλη. Για παράδειγμα, εάν ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. οχήματος μεγάλου κυβισμού έπρεπε να πληρώσει τέλη ύψους 290 ευρώ, πλέον με το πρόστιμο θα πρέπει να καταβάλει συνολικά 580 ευρώ.

Εξάλλου, το χρέος αυτό θα συνιστά στο εξής οφειλή προς την εφορία, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετες επιβαρύνσεις με περαιτέρω πρόστιμα και προσαυξήσεις, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν τακτοποιήσουν το χρέος τους.

Ταυτόχρονα, υπάρχει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τροχαίας, σε περίπτωση που σε μπλόκο βρεθεί όχημα χωρίς επιβεβαιωμένα πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, να αφαιρούνται αυτόματα οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Μάλιστα, όσοι ιδιοκτήτες έχουν εντοπιστεί θα λάβουν ενημέρωση μέσω e-mail και εάν δεν συμμορφωθούν, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

1 σχόλιο:

Melito Huuto είπε...

Θα τα εισπραξεται ολα τα προστιμα οταν οι οφειλετες θα εισπραξουν
το πριμ απ το καλαμι της λιμνης βιστωνιτιδας!!!!