Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε, για την Κυριακή 13 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε δέκα περιοχές της χώρας.Την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού στο Σύνταγμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει, ότι παραμένει σταθερός
και αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου, όπως αυτές περιγράφονται στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013.και συστήνει στους εμπόρους της Αθήνας να συνεχίζουν να εφαρμόζουν τον νόμο και να μη λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την προσεχή Κυριακή 13 Ιουλίου 2014.

"Προς αποφυγή σύγχυσης ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η Αγορά της Αθήνας θα παραμείνει ανοικτή την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, ενώ η επόμενη εργάσιμη Κυριακή θα είναι η 2α Νοεμβρίου 2014", σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση του συλλόγου.

Σήμερα στις 7μμ, Ερμού - πλ. Καπνικαρέας, επί της Ερμού, το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια οργάνωσε συγκέντρωση-μικροφωνική αντιπληροφόρησης και διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: "Η πολυμέτωπη επίθεση εργοδοτών και κυβερνώντων προς τον κόσμο της εργασίας, στα εργατικά μας δικαιώματα, τις κατακτήσεις μας και την αξιοπρέπειά μας συνεχίζεται. Στον κλάδο του εμπορίου η επίθεση τους αυτή έχει ως μια από τις βασικές της αιχμές την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΙΥΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κοινή προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Όπως επισημαίνουν η ΟΙΥΕ, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, η υπουργική απόφαση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που με όχημα τις «ελεύθερες Κυριακές» θα σβήσουν από τον χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων. Επίσης, τονίζουν ότι πρόκειται για μία απόφαση που επιβλήθηκε από την τρόικα, μέσω της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, και είναι πράξη απόλυτα εχθρική ενάντια στους εργαζόμενους.

Την Τρίτη δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ για τις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου και πρόκειται για τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom