Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ρόμπα τα παπαγαλάκια του Αλαφούζου (βίντεο) - Το έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ

Του Γ. Γ.

Εκρηκτικό το κλίμα που επικράτησε στην τηλεόραση του Σκάι κατά την συζήτηση για το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ».Στριμωγμένη και βρισκόμενη σε αδιέξοδο η βουλευτίνα της Ν.Δ. Μισέλ Ασημακοπούλου από τις σαφέστατες ερωτήσεις συνδικαλιστή της ΔΕΗ, βρήκε στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή τον απόλυτο συμπαραστάτη, κάνοντας το στέλεχος του Σύριζα Μπαλάφα, να χαρακτηρίσει τον μαρκουτσοφόρο του Αλαφούζου «κυβερνητικό εκπρόσωπο» και «απολογητή της κυβερνητικής πολιτικής» με συνέπεια να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στο στούντιο.

Ιδια ατμόσφαιρα υπήρξε στο στούντιο και με την αντιπαράθεση συνδικαλιστή της ΔΕΗ με τον Αρη Πορτοσάλτε. 

Διακοπτόμενος συνεχώς ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ, αγανάκτησε, και απέδωσε στον δημοσιοκάφρο του ΣκάΙ ότι έχει αναλάβει εργολαβία να παραπληροφορεί τον κόσμο με τον Α. Πορτοσάλτε να νιώθει «προσβεβλημένος» και να απειλεί με μηνύσεις και δικαστήρια.



Πάμε επί ουσίας τώρα

Εχουμε μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη να εκτελεί ένα εγκληματικό συμβόλαιο που έχει υπογράψει. (Λεπτομέρειες θα φανούν αργότερα) Το ξεπούλημα δηλαδή μέρους της ΔΕΗ με το νομοσχέδιο που φέρνει στην βουλή για την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

 Γνωρίζοντας ότι είναι λίγος ο πολιτικός της χρόνος σπεύδει να ψηφίσει πράγματα που δεσμεύουν την κυβέρνηση για πολλά χρόνια, (Είναι συζητήσιμο πόσο βαρύτητα έχουν οι δεσμεύσεις του Σύριζα ότι σε περίπτωση που βρεθεί στην εξουσία θα αναθεωρήσει όλες τις σημερινές κυβερνητικές αποφάσεις).
Σήμερα, λοιπόν, έχουμε και μια ακόμα εξήγηση γιατί η κυβέρνηση έκλεισε πραξικοπηματικά την βουλή Ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο δεν περνάει από την ολομέλεια της,  αλλά υπήρξε η μεθόδευση να κλείσει και να περάσει από στημένες συνθέσεις τμημάτων της βουλής

Ένα πολύ κατατοπιστικό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου μας απαλλάσσει απ’ το  να  επεκταθούμε εμείς για τις σκοπιμότητες αυτής της κυβερνητικής απόφασης.
Μπορούμε να προσθέσουμε μόνο ότι στα πλαίσια  της πολιτικής του «κοινωνικού αυτοματισμού» και σε μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, η εκπρόσωπος κυβερνητικής προπαγάνδας Σοφία Βούλτεψη καθώς και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ στρέφουν τα βέλη τους σε όσους αντιστρατεύονται στο ξεπούλημα της όποιας κρατικής περιουσίας έχει απομείνει, κάνοντας λόγο ότι κάθε κινητοποίηση για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα αποτελεί «σαμποτάζ κατά του κράτους», ενώ ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος τάχτηκε ανοιχτά υπέρ της επιστράτευσης των απεργών.

Αυτό που πρέπει να αναμένουμε είναι ότι κι αυτή η μάχη θα εξελιχθεί στους δρόμουςΗ έκβαση της θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή στην απεργία και από την συμπαράσταση που θα υπάρξει. Πρέπει να αναμένουμε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ θα προσφύγει στα δικαστήρια και η απεργία θα κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική ενώ αν οι απεργοί επιμένουν θα προχωρήσει σε επιστράτευση.

Μένει να δούμε αν θα δημιουργηθεί ένα τέτοιο λαϊκό μέτωπο που θα σταθεί ανάχωμα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. 



από ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom