Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κολομβία - Ελλάδα 3 - 0 (φωτο & βίντεο με τα γκολ)


Στο κατάμεστο γήπεδο του Μπέλο Οριζόντε (Καλός ορίζοντας) της Βραζιλίας,όπου 65.000 Κολομβιανοί δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα,παρουσία  και 500 περίπου ηρωικών Ελλήνων, η Εθνική μας έδωσε τον πρώτο της αγώνα για το Μουντιάλ με αντίπαλο τη δυνατή και φαβορί του 3ου ομίλου Κολομβία.

Δυνατή μεν,όχι όμως  και το θηρίο που παρουσιάζονταν.Σαφώς καλύτερη από την Εθνική μας πήρε τα ηνία του αγώνα και επέβαλε το παιχνίδι της.Σκοράροντας τρεις φορές πήρε μία μάλλον εύκολη νίκη.

"Ψαρωμένη" μπήκε η Εθνική μας στο γήπεδο κι όπως και στα δύο προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα που συμμετείχε δέχτηκε πολύ νωρίς γκολ.

Μόλις στο 5' η Κολομβία άνοιξε το σκορ,όταν ο Κουαδράδο έκανε εξαιρετική προσπάθεια, γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Αρμέρο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη.

Στο 45' η Εθνική μας είχε ένα πολύ καλό σουτ του Κονέ,που θα μπορούσε να ισοφαρίσει,πλην όμως ο Κολμβιανός τερματοφύλακας είπε όχι διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες,με την Ελλάδα να ισορροπεί τον αγώνα και να πλαγιοκοπεί την Κολομβιανή άμυνα με τον Τοροσίδη.

Δυστυχώς όμως από στημένη φάση στο 58' δέχτηκε το δεύτερο γκολ.Μετά από χτύπημα κόρνερ, ο Αγκιλάρ έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι και ο Γκουτιέρες από κοντά έστειλε τη μπάλα στα Ελληνικά δίχτυα.

Και μετά το δεύτερο γκολ και την είσοδο του Φετφατζίδη η Εθνική μας συνέχισε να πιέζει του Κολομβιανούς.... οι οποίοι φάνηκε να αρκούνται στην πρώτη τους νίκη και στους τρεις βαθμούς.

Στο 63' ο Γκέκας με ωραία κεφαλιά ψαράκι,μετά από σέντρα του Τοροσίδη, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Κολομβίας.

Στο 70' κερδίσαμε κόρνερ και και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για γκολ,αλλά...

Στο 82' ο Τοροσίδης ζήτησε πέναλτι,αλλά δεν του έγινε η χάρη!

Πολύ καλή φάση και στο 84' για την Ελλάδα,όταν συνδυάστηκαν Τοροσίδης,Καραγκούνης, με τον τελικό αποδέκτη της μπάλας  Σαμαρά να πλασάρει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Οσπίνα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το 3-0!

Χάθηκε το πρώτο παιχνίδι,μένουν άλλα δύο...

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Σούνιγκα, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο(74' Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκιλάρ(69' Μεχία), Ροντρίγκες, Γκουτιέρες(76' Μαρτίνες), Ιμπάρμπο

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ(78' Καραγκούνης) , Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης(57' Φετφατζίδης), Γκέκας(64' Μήτρογλου).

Δείτε στο βίντεο το 1-0
Δείτε στο βίντεο το 2-0


Δείτε στο βίντεο το 3-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom