Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Πεντάκις ισόβια και από το εφετείο στους Διονύση και Λυσίμαχο Φούκα για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου (βίντεο)


Πεντάκις ισόβια σε Διονύση και Λυσίμαχο Φούκα είναι η ετυμηγορία του Πενταμελούς Μεικτού Ορκωτού Εφετείου του Αγρινίου που εκδίκασε σήμερα σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του πενταπλού φονικού στα Καλύβια Αγρινίου,που συγκλόνισε τη χώρα τον Νοέμβριο του 2006.

Η ποινή δηλαδή είναι ίδια με αυτή που επέβαλλε πρωτοδίκως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο του 2008 καθώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Οι δράστες του εγκλήματος θα παραμείνουν εφόρου ζωής έγκλειστοι στις φυλακές ενώ στερούνται και τα πολιτικά τους δικαιώματα. Ο πόνος των συγγενών που συγκλόνισαν σήμερα στις καταθέσεις τους παραμένει μεγάλος ωστόσο προφανώς θα είναι ικανοποιημένοι που η Δικαιοσύνη στάθηκε αμείλικτη για τους στυγερούς φονιάδες.

Στο εδώλιο κάθισε μόνο ο Διονύσης Φούκας καθώς ο πατέρας του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ενώ τους επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1000 ευρώ για το όπλο. Στην απόφαση μάλιστα προβλέπεται πλέον να επιστραφούν στις οικογένειες των πέντε θυμάτων τα όπλα που είχαν ως κυνηγοί εκείνη την τραγική ημέρα.

Διεξήχθη σήμερα στο Πενταμελές Μεικτό Ορκωτό Εφετείο του Αγρινίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό του της υπόθεσης του πενταπλού φονικού που έγινε στα Καλύβια τον Νοέμβριο του 2006 και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σήμερα η δίκη,που είχε αναβληθεί τον Οκτώβριο του 2013, διεξήχθη κανονικά και ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00π.μ., ενώ στο εδώλιο κάθισε μόνο ο Διονύσης Φούκας καθώς ο πατέρας του Λυσίμαχος δεν παρέστη λόγω νοσηλείας σε Νοσοκομείο.

Η δίκη έλαβε χώρα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με τα λόγια των συγγενών των πέντε θυμάτων να συγκλονίζουν.Μίλησαν ο πατέρας του Ηλία Πίπα, η μητέρα και η σύζυγος του Λάμπρου Αντρέσσα , ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου και η τραγικότερη φιγούρα όλων, η μητέρα των αδελφών Βασίλειου και Χρήστου Νικολόπουλου.

Τα «γιατί» εξακολουθούν να βασανίζουν τους συγγενείς των αδικοχαμένων νέων. «Με κυνηγούν τα γιατί» είπε ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου που ουσιαστικά εξαιτίας αυτού του φονικού έχασε και την κόρη και τη γυναίκα του που αυτοκτόνησαν τρία χρόνια μετά.

Άλλωστε είναι πανθομολογούμενο πως τα θύματα θα πρέπει να θεωρούνται επτά και αυτό επισήμαναν συγγενείς των θυμάτων. Μεγάλο μέρος της ευθύνης  έριξαν οι συγγενείς των θυμάτων και στον απόντα Λυσίμαχο Φούκα θεωρώντας πως αυτός ουσιαστικά κατεύθυνε το γιο του στο φονικό, ενώ ανατρέχοντας στις τραγικές μνήμες και καταδεικνύοντας πως επρόκειτο για ψυχρούς φονιάδες οι συγγενείς στάθηκαν στο γεγονός πως ο Διονύσης Φούκας έριξε και χαριστικές βολές. Λύγισαν όλοι μέσα στην αίθουσα ακούγοντας την τραγική μητέρα των αδερφών Νικολόπουλου.

http://www.agrinionews.gr/

Διαβάστε σχετικά:Το χρονικό της δολοφονίας των πέντε κυνηγών στα Καλύβια Αγρινίου,το δικαστήριο και δύο αυτοκτονίες (Αφιέρωμα - VIDEO)

Σημερινά βίντεο από το http://www.agrinionet.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια: