Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ζει και βασιλεύει η ΔΙΑΦΘΟΡΑ σύμφωνα με την έκθεση του Λέανδρου Ρακιντζή - Πρωταθλητές Δήμοι και Πολεοδομίες


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος του επέδωσε την Έκθεση της Αρχής για το έτος 2013.

Στην παρούσα Έκθεση, που είναι η ενδεκάτη που παρουσιάζεται από την ίδρυση του Θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,
αποτυπώνεται εμπεριστατωμένα η δραστηριότητα και το έργο της Αρχής ως και των Ελεγκτικών Μηχανισμών της Δημόσιας Διοίκησης, που παρακολουθούνται και αξιολογούνται για το 2013.

«Σας παραδίδω την Ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή και των Ελεγκτικών Σωμάτων όπου αποτυπώνονται όλες οι λειτουργίες του Δημοσίου, οι πειθαρχικές ποινές, το Πόθεν Έσχες όλων των μελών των Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου» ανέφερε ο Γενικός Επιθεωρητής παραδίδοντας την Έκθεση στον κ. Μεϊμαράκη, συμπληρώνοντας ότι στον πρόλογο της Έκθεσης περιλαμβάνονται και ορισμένες προτάσεις του.

«Η Έκθεση σας αποτελεί ένα επιστημονικό πόνημα, το οποίο λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψιν και πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εφαρμοστούν τα όσα επισημαίνετε. Η Έκθεση σας αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς ανάγνωσης από όλους τους συναδέλφους, στους οποίους και θα παραδώσω την Έκθεση του 2013 και ελπίζω πως θα συμβάλλουμε δημιουργικά σε όσα επισημαίνετε και εύχομαι να συνεχίσετε το σημαντικό έργο σας με τον ίδιο ζήλο, παρά τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργείτε και για τον επόμενο χρόνο» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την Έκθεση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της Βουλής για το ρόλο που επιτελεί η Αρχή.

Η Έκθεση διαπιστώνει ότι η διαφθορά στο Δημόσιο ζει και βασιλεύει με κυρίαρχους τους Δήμους και τις Πολεοδομίες.Επίσης διαπιστώνει τη σκανδαλώδη επιείκεια των πειθαρχικών οργάνων στις υποθέσεις που καλούνται να εκδικάσουν ,παρά τα αντιθέτως διατυμπανιζόμενα για μαχαίρια που θα φτάσουν μέχρι το κόκκαλο!

Σκάνδαλα οικονομικής διαχείρισης βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των καταγεγραμμένων περιπτώσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2013.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των 1.519 υποθέσεων που χειρίστηκαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή το 2013, οι δήμοι και οι πολεοδομίες παραμένουν στην πρώτη γραμμή της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Μερικά παραδείγματα:
- Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο των Ιατροδικαστών εξέτασε την υπόθεση ιατροδικαστή η οποία είχε άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης να πραγματοποιεί ταριχεύσεις θανόντων ως ιδιώτης. Η συγκεκριμένη ιατροδικαστής βεβαίωσε ταρίχευση πτώματος την περίοδο που βρίσκονταν σε νοσοκομείο μετά από επέμβαση και έχοντας άδεια 79 ημερών. Επί τέσσερα χρόνια χρησιμοποιούσε την σφραγίδα της υπηρεσίας για να εργάζεται ως ιδιώτης χωρίς να έχει σχετική άδεια. Το πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε... πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές 15 ημερών!

- Υπάλληλος του ΝΑΤ έφτιαχνε πλαστά πιστοποιητικά θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία για ναυτικούς έναντι αμοιβής προκειμένου να εξαγοράσουν χρόνο για να βγούν στην σύνταξη. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Υπάλληλων ΝΑΤ επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης 12 μηνών στον υπάλληλο.

- Υπάλληλος σε περιφέρεια απουσίαζε από τα καθήκοντα του αδικαιολόγητα για 52 εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός έτους. Αντίστοιχες περιπτώσεις επισείουν ακόμα και την ποινή της απόλυσης. Το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών.

- Υπάλληλος του ΟΓΑ εξέδιδε έναντι αμοιβής πλαστές βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας σε υπηκόους τρίτων χωρών χωρίς αυτοί να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλίσεων. Του επιβλήθηκε ποινή προστίμου ...40 ημερών!

Αυτά κι άλλα περισσότερα περιλαμβάνει η πολυσέλιδη έκθεση για τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ του κυρίου Ρακιντζή κι όπως "ορκίστηκε" η προεδράρα της Βουλής "...τα λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψιν και πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εφαρμοστούν τα όσα επισημαίνετε"!!!!

Τι είπατε;..... απ' την πολύ πίεση πολλαπλασιάζεται η ΔΙΑΦΘΟΡΑ στα χρόνια των πεντακαθαρίδηδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom