Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Υποστολή Σημαίας στο Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου

Το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου (πρώην 132 Σμηναρχία Μάχης),που διαφάνηκε από το 2013,δυστυχώς σήμερα έγινε πραγματικότητα.

Το Αγρίνιο χάνει ένα ακόμη κομμάτι του. Και κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν διαμαρτύρεται, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη… 

Η αυλαία στην κραταιή άλλοτε 132 Σμηναρχία Μάχης πέφτει αύριο το πρωί, όταν η διοίκηση και οι υπηρετούντες στο Αεροπορικό Απόσπασμα θα κληθούν να υποστείλουν τη Σημαία και να παραδώσουν τη διαχείριση του Φυλακίου που θα παραμείνει στην 131 Σ/Μ, στο Άκτιο.
Αύριο, βέβαια, θα πραγματοποιηθεί η τυπική τελετή υποστολής της Σημαίας. Διότι στην πραγματικότητα τη Σημαία την έχουν υποστείλει προ πολλού όλοι εκείνοι που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να υπερασπιστούν τη Μονάδα και την αξιοπρέπεια της πόλης.
O
Στο Αγρίνιο θα παραμείνει δύναμη τριάντα ανδρών, οι οποίοι και αναλάβουν τη φύλαξη απλώς των κτιρίων …και των χωραφιών! Πάντως, ακόμη και ως Φυλάκιο, η έκταση παραμένει στρατιωτική. Και αυτό που με έμφαση τονίζει ο διοικητής κ. Παπαχρήστος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του agrinioreport.com, είναι πως …θα κάνουν τεράστιο λάθος αν οι γνωστοί πλιατσικολόγοι θεωρήσουν ότι μπορούν να μπουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο…
4 (2)
Πάντως, η  εξέλιξη αυτή ήταν ζήτημα χρόνου… και συνέπεια της παντελούς πολιτικής αδράνειας, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα επιδείξαν όσοι είχαν την ευθύνη και την ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούν τη Μονάδα και την περιοχή, που… μισό αιώνα πριν είχε στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο, είχε τραίνο, είχε το καλύτερο αρδευτικό στα Βαλκάνια, δρόμους, παραγωγή, βιομηχανία, ακμάζουσα οικονομία…
4 (1)
από http://agrinioreport.com/

Λίγα λόγια για το Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου όπως δημοσιεύονται στη σελίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποστολή της Μονάδας είναι (Σημ. Ζείδωρον:ήταν πλέον!) η διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση - εκπαίδευση και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ' αυτή για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα εθνικά σχέδια.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1961 ως 1964 Το αεροδρόμιο του Αγρινίου κατασκευάστηκε το 1961 με δαπάνες του ΝAΤΟ με προοπτική την δυνατότητα εξυπηρέτησης μίας Πολεμικής Μοίρας αεροσκαφών. Οι εργασίες των βασικών εγκαταστάσεων τελείωσαν το έτος 1964.
1964 ως 1975 Η Μονάδα λειτουργεί ως αεροπορικό απόσπασμα.
1973 ως 1974 Το Α/Δ χρησιμοποιήθηκε από τη Σχολή Αεροπορίας Στρατού.
1975 Μετονομάστηκε σε 132 Σμηναρχία Μάχης και υπήχθη επιχειρησιακά και διοικητικά στο ΑΤΑ.
1985 Κατασκευή επιχειρησιακών κτιρίων.
2005 Κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
2011 Στις 5 Αυγούστου 2011, η Μονάδα μετονομάστηκε από 132 Σμηναρχία Μάχης σε Αερ. Απόσπασμα Αγρινίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Μονάδα των απανταχού ΔΕΞΙΏΝ. Αδέρφια δημοσιογραφων νύφες πολιτευτών με την ΝΔ μπράβων της νύχτας . Η ντροπή της Αεροπορίας .

Read more: Go to TOP and Bottom