Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Live Κόστα Ρίκα - Ελλάδα - H πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα και για τους δυο

Για πρώτη φορά και οι δύο ομάδες που θεωρούνται αουτσάιντερ παίζουν στη φάση των "16" και έχουν και οι δύο τρεις συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ

Στο πανέμορφο Ρεσίφε της Βραζιλίας στις 23:00,ώρα Ελλάδος η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει  την πρόκριση στους οκτώ του Μουντιάλ, κόντρα στην Κόστα Ρίκα. 

Ο αγώνας μεταδίδεται από τη ΝΕΡΙΤ

Εναλλακτικά πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους

ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ  - ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Σαφώς, τα ονόματα των δύο ομάδων δεν τρομάζουν κανέναν, αλλά πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις, υπάρχει ένα ηχηρό αουτσάιντερ που φτάνει μακριά. Η Ελλάδα υπερέχει σε δύναμη και εμπειρία, ενώ η Κόστα Ρίκα είναι καλύτερη στην ταχύτητα και την φυσική κατάσταση.

Η Κόστα Ρίκα αποτελεί την πιο μεγάλη έκπληξη αυτού του Μουντιάλ, αφού κανείς δεν πίστευε πως θα προκριθεί και μάλιστα ως πρώτη, από έναν όμιλο με τις Ιταλία, Ουρουγουάη και Αγγλία. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα για την νεανική ομάδα του Πίντο, η οποία καλείται να δικαιολογήσει τον ρόλο του φαβορί που όλοι της δίνουν για σήμερα. Αυτό βέβαια μπορεί να φορτώσει με άγχος τους παίκτες της, οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει σε αυτό το ρόλο, ούτε ψυχολογικά, ούτε αγωνιστικά.

Και λέω αγωνιστικά, γιατί θεωρώ σίγουρo πως η Κόστα Ρίκα θα κληθεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα περιμένει. Ο Κάμπελ του Ολυμπιακού είναι η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες, ενώ ο τερματοφύλακάς της, ο Νάβας, είναι ένας από τους καλύτερους στο τουρνουά. Από κει και πέρα, ποιοτικότατοι παίκτες, όπως οι Μπολάνος, Ρουίζ και Μπόρχες, μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Λογικά, πάλι με πέντε αμυντικούς θα παίξει ο Πίντο.

Η Ελλάδα εξέπληξε τους πάντες με την πρόκρισή της, όχι λόγω της μέτριας απόδοσης που είχε στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά λόγω της εκπληκτικής εμφάνισης στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι παίκτες που έπαιξαν σε αυτό το παιχνίδι, παρά την ατυχία με τους τραυματισμούς των Κονέ και Καρνέζη, έδειξαν πως δεν είναι ούτε "άμπαλοι", ούτε "τελειωμένοι" όπως πολλοί τους κατηγορούσαν.

Άλλωστε, αυτή ομάδα δεν έχει καμία αποτυχία από το 2004 και μετά, εκτός από την μη πρόκριση στο Μουντιάλ του 2006 και τις μέτριες εμφανίσεις στο Euro 2008. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πέρασε στους οκτώ του Euro πριν από δύο χρόνια. Η "αηδία" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τον Κατσουράνη συνεχίζεται, αλλά σίγουρα αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα.

Ο έμπειρος χαφ δεν θα ξεκινήσει βασικός, αφού ο Σάμαρης έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ και οι Μανιάτης, Καραγκούνης θα διατηρήσουν την θέση τους στο αρχικό σχήμα. Το πείραμα με τον Σαμαρά στην κορυφή και τον Λάζαρο αριστερά πέτυχε, οπότε δεν πρόκειται να αλλάξει. Σίγουρα εκτός είναι ο Κονέ, ενώ δύσκολα θα καταφέρει να είναι βασικός ο Καρνέζης. Την θέση του θα πάρει ο Γλύκος, όπως και κόντρα στην Ακτή άλλωστε.

Θα δούμε μια μάχη τακτικής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην πρόκριση της Ελλάδας. Πολύ σημαντικό είναι το ποιος θα σκοράρει πρώτος. Αν δίνω πριν την έναρξη του αγώνα ένα 50% στο διπλό, ένα 30% στο Χ και ένα 20% στον άσο, τα ποσοστά αυτά θα αλλάξουν εντελώς υπέρ αυτού που θα σκοράρει πρώτος. Ειδικά αν βάλει γκολ η Ελλάδα, δεν βλέπω με τίποτα να συνέρχονται οι Κοσταρικανοί. Ο Μανωλάς ξέρει πολύ καλά τον Κάμπελ, το ίδιο και ο Χολέμπας. Στο ψηλό παιχνίδι δεν φοβάμαι, παρότι οι Κοσταρικανοί είναι καλοί.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Κόστα Ρίκα: Νάβας - Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνα, Ντίαζ - Ρουίζ, Μπόρχες, Τεχέδα, Μπολάνος, Κάμπελ

Ελλάδα: Γλύκος ή Καρνέζης - Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέβας - Μανιάτης, Σάμαρης - Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος - Σαμαράς

 Διαιτητής: ο Αυστραλός Μπέντζαμιν Γουίλιαμς
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom