Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ & ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ: 2.000 ευρώ την ημέρα νοικιάζει τη βίλα του ο Γιάννης Ραγκούσης,στον Κώστο της Πάρου (η χλίδα σε φωτο)

Φοβερή ανάρτηση από το http://parospress.blogspot.gr/
Καθίστε κάπου χαλάρα,πάρτε κανένα υπογλώσσιο καλού κακού κι απολαύστε το σπιτάκι,που 'χει κι αυτό την ιστορία του, του Γιάννη του Ραγκούση στον Κώστο της Πάρου!
Περί βιλάρας πρόκειται,αλλά όταν προέκυψε το θέμα ο τότε υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλούσε για την κατοικία της οικογένειάς, που φτιάχτηκε μ' ένα "καθ' όλα νόμιμο δάνειο",μόνο που συν τοις άλλοις έτυχε κι έκπτωσης 40% από τον ΟΕΚ.
Να τη χαίρεσαι σοσιαλισταρά μου και να προσέχεις μην αφήσεις απλήρωτο κανένα χαράτσι και σου τη φάνε οι συγκυβερνώντες σύντροφοί σου Βενιζελοσαμαράδες,γιατί από τους κομμουνιστές δεν κινδυνεύεις!
Ζείδωρον

Όταν σου πέφτει στο πιάτο έτοιμη η βίλα της οικογένειας του Γιάννη Ραγκούση στον Κώστο Πάρου -η villa full moon, η βίλα πανσέληνος- που νοικιάζεται για 2.000 ευρώ την ημέρα -τσάμπα πράγμα- δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις...

Πάντα είχαμε -και είχατε θέλουμε να πιστεύουμε- την απορία να δούμε πως είναι αυτή η βίλα και στο εσωτερικό της αλλά και στο εξωτερικό της και κυρίως να μάθουμε ποιες είναι οι παροχές που προσφέρει στους επισκέπτες της, στους φιλοξενούμενους της και σήμερα στους ενοικιαστές της, η οικογένεια Ραγκούση και ο πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεξί χεράκι του Γιωργάκη για να μην ξεχνιόμαστε, πρώην δήμαρχος Πάρου, και νυν εισοδηματίας πλέον αφού έβαλε τη βίλα στον ιστότοπο www.booking.com και τη νοικιάζει για... μόλις 2.000 ευρωπουλάκια την ημέρα!!!

Και μια συμβουλή προς τους επίδοξους ενοικιαστές. Αν δεν κάνετε άμεσα κράτηση δεν θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε θέση στη βίλα της οικογένειας του Γιάννη Ραγκούση -villa full moon- αφού σε διάστημα λίγων ωρών από τη δημοσιοποίηση ότι νοικιάζεται έγινε πραγματικός χαμός με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες ημερομηνίες να είναι ελάχιστες.

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία που δημοσιεύουμε είναι από τον ιστότοπο booking.com. Και τα στοιχεία αυτά -κείμενο και φωτογραφίες- τα δημοσιοποίησε η οικογένεια Γιάννη Ραγκούση για να διαφημίσει και φυσικά να ενοικιάσει τη βίλα.

Το ιστορικό ης βίλας Ραγκούση
Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 το blog μας αναδημοσίευσε εδώ κείμενο του ιστότοπου http://www.matrix24.gr σύμφωνα με το οποίο γινόταν γνωστό ότι ο τότε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης είχε πάρει δάνειο από τον Ο.Ε.Κ. για να χτίσει σπίτι με πισίνα στον Κώστο Πάρου και έτυχε έκπτωσης 40%. Ακολουθεί το δημοσίευμα:

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ο Γ. Ραγκούσης πήρε το δάνειο από τον Ο.Ε.Κ.

Μείζον πολιτικό, ηθικό, αλλά και νομικό ζήτημα ανακύπτει από την προχθεσινή αποκάλυψη του matrix24.gr για τον τρίτεκνο υπουργό, που πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι με πισίνα και έτυχε έκπτωσης 40%.

Δεν αποκαλύψαμε από την πρώτη στιγμή το όνομα του υπουργού επειδή περιμέναμε να αντιδράσει ο ίδιος και να εκθέσει δημόσια τις απόψεις τους. Αφ’ ης στιγμής δεν το έπραξε ή κάποιος από τους συναδέλφους του στη Βουλή δεν κατέθεσε σχετική ερώτηση για να γίνει γνωστή η υπόθεση είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε ότι ο περί ου ο λόγος υπουργός είναι ο... τέως υπουργός Εσωτερικών και νυν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

Το αίτημα για το δάνειο έγινε στο όνομα της συζύγου του (Αικατερίνη Ρούσου) και στο συμβόλαιο εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και οι δυο με ποσοστό 50% έκαστος. Το δάνειο ενεκρίθη (αριθμό έγκρισης 08-274001) και το συμβόλαιο υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2007 όταν δηλαδή ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν ήδη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια για την έγκριση του δανείου προέβλεπαν ανέγερση κατοικίας 200 τ.μ. με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο όροφο και πισίνα. 

Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι είναι η θέση Ψαρόγες Πάρου. Το πόσον του δανείου που ενεκρίθη ήταν 145.000. Από αυτά ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβαλε 85.448,96 ευρώ (είχε πληρώσει και δόσεις 3.870 ευρώ) ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε περίπου 56.000 ευρώ. Το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2011 και η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου 2011.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την υπόθεση είναι σοβαρά και σε κάθε περίπτωση, όπως προείπαμε, υπάρχει πολιτικό, νομικό και ηθικό πρόβλημα με τον Γιάννη Ραγκούση. Η ηγεσία της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν αποδέχονται τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα και οι πολίτες της δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και τις αυστηρές πολιτικές λιτότητας.

Κατ’ αρχήν το μείζον ζήτημα σχετίζεται με την έγκριση ενός δανείου τα χρήματα του οποίου προέρχονται από εργατικές εισφορές και δόθηκαν για να ανεγερθεί μια κατοικία 199,80 τετραγωνικών μέτρων, η οποία μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το συμβόλαιο, περιέχει και πισίνα! Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που η πισίνα είναι νόμιμη και δηλωμένη, τίθεται ένα νομικό και ηθικό ερώτημα: επιτρέπεται ένα ποσό που προέρχεται από ένα τέτοιο οργανισμό να αξιοποιείται για ένα είδος πολυτελείας; Αν ναι υπάρχουν και άλλοι δικαιούχοι που τους έχει εγκριθεί δάνειο για να φτιάξουν πισίνα;

Μια δεύτερη πτυχή του θέματος σχετίζεται με το γεγονός ότι η σύζυγος του υπουργού, η οποία και αιτήθηκε το δάνειο, εμφανίστηκε να ασκεί το επάγγελμα των οικιακών! (Σημείωση στο συμβόλαιο ως ιδιοκτήτες εμφανίζονται και οι δύο). Με δεδομένο ότι δικαιούχοι επιδότησης είναι μόνο εκείνοι που εργάζονται, ο σύζυγος φρόντισε να εμφανίσει την αιτούσα ως ασφαλισμένη σε δική του επιχείρηση!

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει στο σημείο αυτό. Το δάνειο εγκρίθηκε στους ενδιαφερόμενους και εντάχθηκαν σε ρύθμιση που αφορά πολύτεκνους. Περίπου στα τέλη του 2007 το δάνειο των 145.000 ευρώ, εγκρίθηκε στους αιτούντες. Η πρώτη καταβολή αποπληρωμής ξεκίνησε στα μέσα του 2010. Αφού καταβλήθηκαν περίπου 4.000 ευρώ σε δόσεις, ένα δεκαήμερο πριν την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για τρίτεκνους το ζευγάρι προχώρησε, στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, στην εξόφληση όλου του ποσού.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον σ’ αυτή τη περίπτωση; Το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε η Υπουργική Απόφαση 50/165 (27/3/2000) σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν ότι σε περίπτωση καταβολής του συνόλου του δανείου μια σειρά από κατηγορίες πολιτών, όπως οι τρίτεκνοι και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και εξασφαλίζουν έκπτωση 40%.

Με απλά μαθηματικά το ποσό που κατέβαλαν μετρητά ήταν της τάξεως των 85.000 ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστούν και οι 4.000 που είχαν πληρώσει με τη μορφή δόσεων το ποσό που καταβλήθηκε συνολικά ήταν 89.000 ευρώ και η έκπτωση έφτασε στις 56.000 ευρώ!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης έχει υπόψη του τη σχετική υπόθεση και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διερεύνηση της.

Το όλο θέμα παρουσιάζει ένα επιπλέον σημειολογικό ενδιαφέρον καθώς πριν από μερικές ημέρες ελήφθη η απόφαση κατάργησης του Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας. Ενός οργανισμού που μέχρι τώρα παρείχε επιδότηση ενοικίου σε 120.000 δικαιούχους και επιδότηση επιτοκίου σε 83.000 εργαζόμενους.
http://www.matrix24.gr

Τι είχε απαντήσει ο Γιάννης Ραγκούσης: Δεν θα απολογηθώ για ένα νόμιμο δάνειο

Λίγες ώρες αργότερα ο τότε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης είχε απαντήσει στο δημοσίευμα του ιστότοπου matrix24.gr αλλά και στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος που είχε και εκείνη δημοσιεύσει το θέμα. Στις 6 Μαρτίου λοιπόν ο Γιάννης Ραγκούσης είχε απαντήσει ως εξής στα δυο δημοσιεύματα:

Για λάσπη και συκοφαντία εναντίον του μιλά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Μπόνους 56.000 ευρώ από τον ΟΕΚ στον Ραγκούση», και αφορά σε στεγαστικό δάνειο που ο ίδιος είχε συνάψει το 2007.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλάει για δήθεν αποκάλυψη για ένα θέμα, στο οποίο όλα έγιναν με απόλυτα νόμιμο τρόπο και αφορά σε ένα δάνειο που έλαβε μήνες πριν γίνει βουλευτής και όπως λέει σε μια εποχή που δεν περνούσε καν από το μυαλό του ότι θα αναλάμβανε λίγους μήνες μετά τα καθήκοντα που ανέλαβε.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Η δήθεν αποκάλυψη αφορά σε ένα καθ' όλα νόμιμο δάνειο, το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο προϋποθέσεων».

Αναλυτικά η απάντηση του Ραγκούση αναφέρει:

«Ο Ελεύθερος Τύπος, προφανώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, πήρε σήμερα τη σκυτάλη της δημοσιογραφικής αθλιότητας από τον κο Φελέκη, σε μία προσπάθεια εν γνώσει του να με συκοφαντήσει.
Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθόλα νόμιμο δάνειο, το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο προϋποθέσεων.
Η αίτηση για τη σύναψη του δανείου, η οποία κατατέθηκε 21 Μαρτίου 2007, όχι μόνο έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα.
Ακόμη, όχι μόνο η αίτηση αλλά και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο αυτή πληρούσε τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, καθώς και τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου, έγιναν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2007, (ελάχιστες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία μου ως βουλευτή), δηλαδή την περίοδο που την ευθύνη διακυβέρνησης, άρα και τον ορισμό των Διοικήσεων των οργανισμών, είχε η Νέα Δημοκρατία.
Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να αναμείχθηκε προκείμενου να ευνοήσει τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου. Το δάνειο αυτό το δικαιούνταν η σύζυγός μου σύμφωνα με το νόμο, όπως ακριβώς όλοι οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που πληρούσαν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.
Ατράνταχτη απόδειξη της δημοσιογραφικής αθλιότητας του κου Φελέκη, που χρησιμοποιείται και από τον Ελεύθερο Τύπο, είναι η επαναλαμβανόμενη αναφορά σε πισίνα, που όχι μόνο είναι υπαρκτή κατά τον ίδιο, αλλά είναι και απίθανο να είναι νόμιμη και δηλωμένη.
Όταν η μοναδική αλήθεια είναι ότι πισίνα ΔΕΝ υπάρχει, πισίνα ΔΕΝ διαθέτει το σπίτι και αν ποτέ το δικό μου σπίτι θα διέθετε πισίνα, αυτή θα ήταν και νόμιμη και δηλωμένη.
Στην πραγματικότητα, το δάνειο αυτό αφορούσε στη μόνιμη κατοικία μου, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται σε κάποια τουριστική περιοχή του νησιού, αλλά σε ένα ημιορεινό χωριό 300 κατοίκων, όπου ζει η οικογένεια μου και πηγαίνουν σχολείο τα τρία παιδιά μου.
Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών μου καθηκόντων.
Είναι προφανές ότι σε διαφορετική περίπτωση που η οικογένειά μου θα είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, οι άθλιες δημοσιογραφικές αναφορές, θα με συκοφαντούσαν μιλώντας αναφερόμενες σε δάνειο που πήρα δήθεν προκειμένου να χτίσω το εξοχικό μου.
Η ατράνταχτη απόδειξης της συνειδητής προσπάθειας συκοφάντησής μου από τον κο Φελέκη και τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ότι απέκρυψαν ότι η εναλλακτική επιλογή της εξόφλησης του δανείου, είχε θεσπιστεί και ίσχυε επί πολλά χρόνια για όλους τους δανειολήπτες του οργανισμού και η οποία προσφερόταν αντί της μόνης άλλης εναλλακτικής επιλογής που προσφερόταν, δηλαδή της ΑΤΟΚΗΣ, εξόφλησης του δανείου σε 25 χρόνια.
Με άλλα λόγια, αντί να καταβάλω, κυριολεκτικά άτοκα, και χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση, λίγα χρήματα κάθε χρόνο, επί 25 ολόκληρα χρόνια, επέλεξα την μόνη άλλη νόμιμη και προσφερόμενη λύση από τον οργανισμό (προφανώς για λόγους ρευστότητάς του).
Δεν πρόκειται να απολογηθώ γιατί τηρώντας κατά γράμμα το νόμο, ζήτησα πολύ πριν γίνω βουλευτής και τελικά συνήφθη ένα δάνειο από την γυναίκα μου, η οποία από 18 χρονών εργαζόμενη ξεκίνησε να κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ, ένα δάνειο το οποίο με συνέπεια και απόλυτη τήρηση του νόμου αποπλήρωσα.
Αυτοί που θα απολογηθούν πρωτίστως στη Δικαιοσύνη, είναι ο κος Φελέκης και ο Ελεύθερος Τύπος, οι οποίοι εν γνώσει τους μετήλθαν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις λασπολογίας.

Η καταγγελία για τον Ραγκούση

Καταγγελία για μπόνους 40% που έλαβε νομίμως από τον ΟΕΚ ως τρίτεκνος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, διατύπωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα www.matrix24.gr και την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» σε σημερινό του δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Ραγκούσης το 2007 ως τρίτεκνος πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι στην Πάρο και αξιοποιώντας ευνοϊκές διατάξεις παλιότερου νόμου εξόφλησε τις υποχρεώσεις του το 2011, με έκπτωση 40%.
Συγκεκριμένα, το αίτημα έγινε στο όνομα της συζύγου του και στο συμβόλαιο εμφανίζονται και οι δύο ως συνιδιοκτήτες κατά 50%.

Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι είναι η θέση Ψαρόγες Πάρου. Το ποσόν του δανείου που ενεκρίθη ήταν 145.000 ευρώ. Από αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβαλε τις 85.448,96 ευρώ, ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε 56.000 ευρώ.
Το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2011 και η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου του 2011.
πηγή: www.news247.gr


Τι γράφει το www.booking.com για τη βίλα Ραγκούση που ενοικιάζεται προς 2.000 ευρώ την ημέρα

Με μπαλκόνι με θέα στις παραλίες της Πάρου, η Villa Fullmoon βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στη Νάουσα σε μια έκταση 32 στρεμμάτων. Προσφέρει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και ξυλόφουρνο.

Με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική σε λευκό χρώμα και με όμορφο μαρμάρινο δάπεδο, η βίλα διαθέτει κλιματισμό και δωρεάν Wi-Fi. Το καθιστικό περιλαμβάνει τηλεόραση επίπεδης οθόνης και καναπέδες. Η κουζίνα διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων και φούρνο. Το μπάνιο έχει ντους.
Οι ιδιοκτήτες μπορούν να κανονίσουν εκδρομές με βάρκα. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου ή να παίξουν τένις. Χαλαρώστε στη μεγάλη πέτρινη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τα ανάκλιντρα δίπλα στην πισίνα.

Το γραφικό χωριό Κώστος βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων. Η παραλία Υστέρνι απέχει 4χλμ. και η παραλία Μώλος 5 χιλιόμετρα. Σε απόσταση 7χλμ. από τη Villa Fullmoon θα βρείτε το κέντρο της Νάουσας και της Παροικιάς με το λιμάνι της. Το αεροδρόμιο απέχει 15 χιλιόμετρα.
Μιλάμε τη γλώσσα σας!
Βίλα: δωμάτιο για 10.

Παροχές της Βίλας Πανσέληνος
Εξωτερικοί χώροι
Εγκαταστάσεις BBQ, Εξωτερική πισίνα, Κήπος, Αίθριο, Ηλιόλουστη βεράντα
Δραστηριότητες
Γήπεδο τένις, Πινγκ πονγκ, Αίθουσα παιχνιδιών, Βιβλιοθήκη
Φαγητό & Ποτό
Μενού ειδικής διατροφής (κατόπιν αιτήματος)
Ίντερνετ
Δωρεάν! Wi-Fi διατίθεται σε ολόκληρο το ξενοδοχείο και δεν χρεώνεται .
Πάρκινγκ
Δωρεάν! Ιδιωτικός χώρος στάθμευσης δωρεάν, στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν απαιτείται κράτηση.
Υπηρεσίες
Υπηρεσία δωματίου, Διανομή ειδών παντοπωλείου, Καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας
Παιδιά και επιπλέον κρεβάτια
Σε αυτό το ξενοδοχείο δεν επιτρέπεται η διαμονή παιδιών.
Η μέγιστη χωρητικότητα επιπλέον κρεβατιών σε ένα δωμάτιο είναι 0.
Κατοικίδια ζώα
Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

Ακολουθούν φωτογραφίες της βίλας Ραγκούση όπως δημοσιεύονται στον ιστότοπο www.booking.comΑκολουθεί ο χάρτης της βίλας Ραγκούση όπως δημοιεύεται στον ιστότοπο www.booking.comΑκολουθούν οι κρατήσεις μέχρι σήμερα, της βίλας Ραγκούση
όπως δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο www.booking.com

πηγές:http://www.booking.com/hotel/gr/villafullmoon-gr.el.html?sid=b939aab6edb0c2026e0424687ab51608;dcid=1
&
http://villafullmoon.gr/paros/en/gallery.php

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MOUNOPANA!!!!