Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αδικος αποκλεισμός για την Εθνική μας στα πέναλτι (βίντεο με τα γκολ)

5-3 στα πέναλτι κέρδισε η Κόστα Ρίκα
Πρώτο γκολ του Παπασταθόπουλου με τα χρώματα της Εθνικής μας,η οποία έκανε την υπέρβαση της υπερβάσεως,αλλά δεν πέρασε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου
Ηταν καλύτερη σ' όλο τον αγώνα αλλά....
Ηρωας ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας Νάβας,έπαιξε μόνος του την Εθνική μας

Στο Ρεσίφε της Βραζιλίας,με το θερμόμετρο ν' αγγίζει τους 28 βαθμούς, ενώ το ποσοστό υγρασίας το 73% ,τέθηκαν αντιμέτωπες οι Εθνική Ελλάδος με την αντίστοιχη της Κόστα Ρίκα.

Δύο αουτσάιντερ του Παγκοσμίου Κυπέλλλου διεκδικούσαν την είσοδό τους στους "8" του θεσμού μπροστά σε 5 περίπου χιλιάδες Κοσταρικανούς και περίπου χίλιους ηρωικούς Ελληνες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Κόστα Ρίκα με το εισιτήριο στο χέρι,παρότι δεν το άξιζε σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα

Αμφίρροπος ο αγώνας καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου,με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό,προσπαθώντας να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

37' Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδας:Φοβερή σέντρα του Χολέμπας από τα αριστερά και προβολή του Σαλπιγγίδη,ο Νάβας έβγαλε σε κόρνερ με το γόνατο ενώ έπεφτε στην άλλη γωνία!


Τέλος του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους,αν και η Ελλάδα είχε 7 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 2 της αντιπάλου της.


Κι ενώ το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να έχει την καθολική υπεροχή, στο 53' η Κοστα Ρίκα άνοιξε αναπάντεχα το σκορ...

Ο Μπολάνιος έστρωσε από αριστερά την μπάλα στον Ρουίς και αυτός με αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο έπιασε την ελληνική άμυνα στον ύπνο κι έστειλε τη μπάλα στην αεριστερή γωνία,ενώ ο Καρνέζης έμεινε άγαλμα στην απέναντι!


Ο Σάντος απάντησε γρήγορα με μια αλλαγή...

Οι Κοσταρικανοί από την πλευρά τους στο 65' έκαναν την πρώτη τους αλλαγή και στο 66' έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντουάρντε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από κει και πέρα η Ελλάδα είχε την υπεροχή,πλην όμως έπεφτε στην παγίδα των Κοσταρικανών που παραχωρούσαν συνεχώς φάουλ μακριά από την περιοχή τους,τα οποία περνούσαν ανεκμετάλλευτα.

Ωσπου ακριβώς στο 90' μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος:Φάση διαρκείας στην περιοχή των Κοσταρικανών, ο Νάβας απέκρουσε το σουτ του Γκέκα, αλλά ο Παπασταθόπουλος με νέο σουτ ισοφάρισε για την Ελλάδα.


Στο 93' ο Νάβας απέκρουσε σε κόρνερ με υπερπροσπάθεια κεφαλιά του Μήτρογλου.

Και οι διαφορές των δύο ομάδων θα λυθούν στα 30' της παράτασης.

Η παράταση ξεκίνησε με τους Ελληνες να υπερέχουν αριθμητικά και να 'χουν μόλις ισοφαρίσει τον αγώνα!

Ασφυκτική η πίεση των Ελλήνων στην περιοχή της Κόστα Ρίκα,ήρωας ο τερματοφύλακας Νάβας,ενώ οι αντίπαλοί μας έδειχναν να θέλουν να πάνε το ματς στα πέναλτι.

Ολόκληρη η Εθνική Ελλάδος έπαιζε με αντίπαλο το Νάβας,ο οποίος κράταγε ζωντανή την Κόστα Ρίκα.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Μήτρογλου στο 120',που δεν κατάφερε να πλασάρει το Νάβας στο τετ α τετ.

Με τη λήξη της παράτασης απεβλήθη ο Σάντος!

Μοιραία η πρόκριση παίχτηκε στα πέναλτι:
Εύστοχα τα δύο πρώτα... και τα δύο επόμενα, 2 - 2 το σκορ!
Ευστοχεί ο Γκονζάλες,ευστοχεί κι ο Χολέμπας 3 - 3!
4-3 ο  Κάμπελ,μπλοκάρει ο Νάβας το πέναλτι του Γκέκα.
Ευστοχεί ο Ουμάνια και η Κοστα Ρίκα  στους "8" του Παγκοσμίου κυπέλλου!

Ηταν ωραίο το ταξίδι κι ελαφρώς ανώμαλη η προσγείωση.....

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ελλάδα:Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης(78' Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης(57' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης(68' Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Κόστα Ρίκα:Νάβας, Γκονζάλες, Ουμανά, Μπόρχες, Τουατέ, Μπολάνιος(83' Μπρένες), Κάμπελ, Ρουίζ, Ντίαζ, Καμπόα(76' Ακόστα), Τεχέδα(65' Κουμπέρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom