Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Μπουρλότο από το Θάνο Τζήμερο: "Μην κάψετε την ηρωίνη,δώστε τη δωρεάν στα πρεζόνια"!

Ποιος θα τολμήσει κύριε Τζήμερε να σπάσει το μονοπώλιο των ναρκωτικών και μάλιστα στην καρδιά του διακομιστικού κέντρου;Γνωρίζετε πολύ καλά πως οι τρεις βασικοί πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας είναι τα ναρκωτικά,τα όπλα και η πορνεία!

Κι ας υποθέσουμε πως κάποιος "τρελός" αποφασίζει να κάνει πράξη την πρότασή σας,που είναι πράγματι καίριο χτύπημα στη ρίζα του κακού:ποιούς εμπιστεύεστε να διαχειριστούν πανελληνίως μια τέτοια "επιχείρηση" χωρίς να "λαδώσουν" τα χέρια τους;
Ζείδωρον

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο το ριζοσπαστικό άρθρο του Θάνου Τζήμερου στην ιστοσελίδα protagon με τίτλο "Μην κάψετε την ηρωίνη". Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, καλεί τις αρχές να μην αποτεφρώσουν σε υψικαμίνους την ηρωίνη που εντοπίστηκε στο Κορωπί και την Φιλοθέη, αλλά να τη δώσουν δωρεάν στα "πρεζόνια" όπως αποκαλεί στο άρθρο του τους τοξικομανείς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θάνου Τζήμερου

Μην κάψετε την ηρωίνη
Μέχρι τώρα τα ναρκωτικά που κατάσχονται από την αστυνομία αποτεφρώνονται σε υψικαμίνους. Είναι η ιδανική επιλογή για να... κρατιέται ψηλά η τιμή τους και να συνεχίζει το κύκλωμα την εγκληματική του δραστηριότητα. (Η ιδιομορφία της αγοράς των ναρκωτικών έγκειται στο ότι δεν είναι ακριβά ως προϊόν. Μπορείς να κατασκευάσεις ηρωίνη πάμφθηνα. Ακριβά τα κάνει η παρανομία.)

Αυτούς, όμως τους δύο τόνους μην τους κάψετε. Τολμήστε το. Αποθηκεύστε τους σε ασφαλές μέρος και δώστε την ηρωίνη δωρεάν στα πρεζόνια. Καλέστε τους με ένα μήνυμα γεμάτο αγάπη, να τους πείτε ότι δεν τους θεωρείτε εγκληματίες, αλλά συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη, ότι η Πολιτεία θέλει να σταθεί δίπλα τους κι ότι μπορούν, μέχρι να αποφασίσουν να ξεκινήσουν θεραπεία απεξάρτησης, να παίρνουν τη δόση τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με ιατρική φροντίδα και με αποστειρωμένες σύριγγες.

Δύο τόνοι ηρωίνη θα επαρκέσουν για να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση για χρόνια. Δείτε τι θα πετύχετε:

1. Θα σωθούν ζωές που χάνονται από λάθος δόση.
2. Θα ανακοπεί η εξάπλωση των ασθενειών που προκαλούνται από μολυσμένες σύριγγες.
3. Θα σταματήσει η αγωνία των ναρκομανών και των οκογενειών τους για το πού και πώς θα εξασφαλίσουν τη δόση τους.
4. Θα πεθάνει, με ακαριαίο θάνατο, το κύκλωμα εμπορίας των ναρκωτικών. Θα σταματήσει -επίσης ακαριαία- όλη η εγκληματική δραστηριότητα αυτού του κυκλώματος, η εξαθλίωση και οι παράνομες πράξεις στις οποίες οδηγεί τους ηρωινομανείς (κλοπές, πορνεία κ.λπ.)
5. Θα χτυπήσετε και την κρατική διαφθορά, καθώς τα κυκλώματα των ναρκωτικών λαδώνουν τον κρατικό μηχανισμό, για να έχουν κάλυψη.
6. Τα χρήματα που τροφοδοτούσαν το έγκλημα θα μείνουν στη χώρα και στην παραγωγική οικονομία.
7. Θα καταγράψετε με αξιόπιστα στοιχεία τον αριθμό των εξαρτημένων.
8. Θα απομυθοποιήσετε την όλη διαδικασία καθώς ένα στοιχείο της γοητείας των ναρκωτικών (στην αρχή τουλάχιστον) είναι η αίσθηση της παράνομης ομάδας και η ψευδαίσθηση της συντροφικότητας που αυτή προσφέρει. Όταν ο ναρκομανής μπορεί να πάρει τη δόση του σε ένα προστατευμένο χώρο με τον γιατρό δίπλα του, «ξενερώνει». Όμως, η δωρεάν δόση είναι σημαντικό δέλεαρ για να την αρνηθεί. Έτσι σιγά-σιγά συνηθίζει το ελεγχόμενο περιβάλλον, παύει να φοβάται τις κρατικές δομές και εντάσσεται ευκολότερα σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Τολμήστε την μερική νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Να μπορεί ο ναρκομανής να τα προμηθεύεται δωρεάν μόνο από τα κέντρα απεξάρτησης ή από πιστοποιημένα νοσοκομεία, με την προϋπόθεση ότι θα παίρνει τη δόση του εκεί.

Σκεφθείτε, επί τέλους, καινοτόμα και ανθρωπιστικά. Αυτό το φορτίο ηρωίνης, μπορεί να γίνει η αφορμή ώστε ένα δυσβάστακτο φορτίο για τους ναρκομανείς, τις οικογένειές τους και την κοινωνία να αρχίσει να ελαφραίνει.
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: