Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η Ζαρούλια - Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο Μπαρμπαρούσης - Κουκούτσης: Περιμένω την ώρα που θα σας δαγκώσω! (βίντεο)

- Χρήση του δικαιώματος της σιωπής από Ζαρούλια 
- Αγράμματος δήλωσε ο Μπαρμπαρούσης

Ενώπιον των ανακριτριών, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, βρέθηκαν σήμερα για να απολογηθούν οι βουλευτές του κόμματος,Ελένη Ζαρούλια και  Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε η Ελένη Ζαρούλια όπως είχε κάνει και ο Μιχάλης Αρβανίτης. Νωρίτερα, τα πάντα αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ενώ τόσο φτάνοντας στο Εφετείο όσο και κατά την απολογία του ήταν ιδιαίτερα ειρωνικός.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν ξέρει τίποτα. «Τελείωσα το Γυνάσιο με 10 και δεν ήμουν ποτέ πολύ καλός στα γράμματα», φέρεται να είπε.


Ο βουλευτής που έφτασε στις 08:00 στο Εφετείο, με εμφανώς ειρωνική διάθεση δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω».
Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδίδεται εκτός από γνώση των παράνομων ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πράξεις, όπως σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Διαφωνία ανακριτριών-εισαγγελέα προέκυψε μετά την απολογία της Ελένης Ζαρούλια
Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιακος είχε την άποψη ότι η βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να προφυλακιστεί ενώ οι ανακρίτριες ότι θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Έως ότου το Δικαστικό Συμβούλιο λύσει τη διαφωνία, επιβλήθηκε στην κ. Ζαρουλια κατ' οίκον περιορισμός με μόνη εξαίρεση όταν θα πρέπει να παρευρεθεί στη βουλή για την άσκηση των βουλευτικών της καθηκόντων ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Προκλητικός κι... ελεύθερος ο Μπαρμπαρούσης

«Ήρθα να πω στην Κλάπα ότι είμαι καλό παιδί» είπε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσερχόμενος στο ανακριτικό γραφείο, περιπαίζοντας ανακριτές, εισαγγελέα, δημοσιογράφους και τη... νοημοσύνη μας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ακολούθησε την ίδια προκλητική τακτική και μέσα στο ανακριτικό γραφείο, όπου δήλωσε... αγράμματος. «Τελείωσα το Γυμνάσιο με 10 και δεν ήμουν ποτέ πολύ καλός στα γράμματα», φέρεται να είπε.

Ο Μπαρμπαρούσης αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000€ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Κουκούτσης: Περιμένω την ώρα που θα σας δαγκώσω!

Προκλητικός εκτός από τους Ζαρούλια και Μπαρμπαρούση, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής και ο επίσης κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, που δε δίστασε να εκτοξεύσει απειλές κατά πάντων!

"Είμαι πάρα πολύ περήφανος όταν έχω μπροστά μου την κρατική ασφάλεια και το τμήμα ασφαλείας των νοτίων προαστίων πίσω απ' τ' αυτοκίνητό μου. Ούτε ο Σαμαράς να ήμουν. Κυρίες και κύριοι σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες", είπε αρχικά.

Και το... παραλήρημα συνεχίστηκε: "Γνωρίζετε όλοι εδώ ότι ήμουν ο πιο ήπιος από την κοινοβουλευτική μας ομάδα και πολλοί έλεγαν ότι ο Δημητράκης είναι αρνί. Τον κάνατε λύκο. Και περιμένω την ώρα που θα δαγκώσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: