Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα: Κάηκαν σπίτια, τραυματίστηκε πυροσβέστης

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Γαλατάκι Κορινθίας, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πυροσβέστη, ενώ κάηκαν και τρία σπίτια - Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μαλεσίνα ,Κιλελέρ και Αγιόκαμπο
Προειδοποίηση από τη ΓΓΠΠ για νέες πυρκαγιές αύριο 

Οι πρώτες μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού είναι γεγονός, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας. Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαλεσίνα,Κιλελέρ και Αγιόκαμπο Λάρισας.

Η φωτιά στο Γαλατάκι είναι ιδιαίτερα δυνατή, καθώς τρία σπίτια
σύμφωνα με το korinthos tv τυλίχθηκαν στις φλόγες. Το ένα σπίτι έχει σοβαρές ζημιές, ενώ τα άλλο δύο μικρότερες. Παράλληλα, απειλούνται και άλλες κατοικημένες περιοχές.

Η κορινθιακή ιστοσελίδα μεταδίδει επίσης ότι ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής τραυματίστηκε. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αγιόκαμπο 

Η πυρκαγιά στον Αγιόκαμπο Λάρισας φαίνεται πως ξεκίνησε από σκουπίδια. Η φωτιά απείλησε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο αυτή τη στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο.



Πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων στον δήμο Κιλελέρ

Για "εκτεταμένο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων πυρκαγιάς", έκανε λόγο ο δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας, μιλώντας στο onlarissa.gr



Όπως είπε, χιλιάδες στρεμμάτων με σιτοκαλαμιές, αλλά και μικρά ποιμνιοστάσια που χρησιμοποιούνται για τη θερινή περίοδο, παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ για μία περίπου ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Λάρισας – Φαρσάλων.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε ο κ. Κομήτσας, υπήρξε έντονη ανησυχία για τον οικισμό των Νέων Καρυών και Νίκαιας και κυρίως για τα σπίτια που γειτνιάζουν με τις αγροτικές καλλιέργειες.

Στη Μαλεσίνα τώρα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, και αρχικά έκαιγε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Μάζι χωρίς, ωστόσο, να απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ομάδα 13 ατόμων πεζοπορίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και 2 αεροσκάφη καναντέρ, αλλά και 2 πετζετέλ.

Προειδοποιεί για νέες πυρκαγιές αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για κίνδυνο πυρκαγιών και αύριο, για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom