Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Αποκάλυψη: Παγιδευμένοι στο pretador η εισαγγελέας της ΕΥΠ και ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας (βίντεο)


Στο προσκήνιο παραμένει το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τις αποκαλύψεις για αποστολή απαντητικών sms στη γιορτή υψηλόβαθμου τότε κυβερνητικού στελέχους, τα οποία περιλάμβαναν λινκ με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτει ότι με το predator παγιδεύτηκαν και δύο εισαγγελείς.

Μετά την αποκάλυψη για την παγίδευση με το παράνομο λογισμικό predator δυο κορυφαίων εισαγγελικών λειτουργών, της κας Βλάχου που επόπτευε την ΕΥΠ και του πρώην οικονομικού εισαγγελέα τα «Νέα Σαββατοκύριακο» και η έρευνα του Βασίλη Λαμπρόπουλου προχωρούν σε νέες αποκαλύψεις για τους σκοπούς και τις στοχεύσεις του συντονιστικού κέντρου που δρούσε μεταξύ μυστικών υπηρεσιών και των χειριστών του παράνομου λογισμικού predator.

Ο πρώτος στόχος, η πρώην εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου φαίνεται σύμφωνα με τα «Τα Νέα» να είχε γίνει παραλήπτης μηνύματος από μαζική αποστολή ως απάντηση από πολιτικό πρόσωπο με αποτέλεσμα να επιμολυνθεί το κινητό της τηλέφωνο από το predator. 

Βασική στόχευση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των «Νέων» Βασίλη Λαμπρόπουλου να παρακάμψουν την εποπτεία της αρμόδιας εισαγγελέως στις μυστικές υπηρεσίες και τους υπαλλήλους της ΕΥΠ.

«Φέρεται να λειτουργούσε συντονιστικό κέντρο εν αγνοία της κα Βλάχου με τους χειριστές του predator. Είναι απορίας άξιο αυτός που έστειλε τα μαζικά μηνύματα πως ήξερε τι προηγούμενες τηλεφωνικές επαφές είχαν το πολιτικό πρόσωπο και η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός».

Ο δεύτερος στόχος του συντονιστικού κέντρου που είχε στηθεί ήταν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας και σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με τα πρόσωπα που είχαν στήσει τη γέφυρα μεταξύ παρακολουθήσεων και παράνομου λογισμικού να λαμβάνουν σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των «Νέων» για τις έρευνες στην υπόθεση της Novartis αλλά και για τις εν εξελίξει έρευνες γύρω από τις έρευνες για τις εταιρείες που σχετίζονται με την έλευση στην Ελλάδα και δραστηριοποίηση των εταιρειών που σχετίζονται με το predator.

«Δείγμα ότι παρακολουθείτο πιθανόν και από την ΕΥΠ που ενημέρωσε τους υπευθύνους του predator ότι ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας είχε υποβάλει αίτημα για να εμβολιαστεί ώστε να του στείλουν  συμπληρωματικό παραπλανητικό μήνυμα».

Απαντώντας στις ερωτήσεις πολιτών για τις παρακολουθήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και την ηχηρή αντίδραση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμου για το σχόλιο του πρωθυπουργού στη Βουλή για προσωπικές ατζέντες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο, ένας έντιμος λειτουργός να βουρκώνει λέγοντας την πραγματικότητά του, αναφερόμενος στα σχόλια του πρωθυπουργού στη Βουλή; Σχόλια που τα έκανε μισή ώρα αργότερα αφ’ ότου εγώ τον πίεσα τον πρωθυπουργό στο γραφείο του; Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτή την κατάσταση».

Ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Ως προς την ΑΔΑΕ θεωρώ υποκριτική και προσβλητική την κριτική της αντιπολίτευσης. Όλη αυτή η κριτική η οποία ασκείται δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο. Είναι μια κριτική η οποία βασίζεται σε δημοσιεύματα. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της».

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η δικαστική διερεύνηση αναβαθμίστηκε σε επίπεδο Αρείου Πάγου ώστε να πέσει άπλετο φως.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom