Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Θύελλα με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών - Νέα δημοσιεύματα ρίχνουν φως στην υπόθεση (βίντεο)


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίων ειδήσεων του MEGA από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και των «ΝΕΩΝ», ο τηλεφωνικός αριθμός που χρησιμοποιείται ως αποστολέας των μολυσμένων sms με το κακόβουλο λογισμικό Predator, φέρεται να ανήκει σε πολιτικό πρόσωπο με σημαντική παρουσία. 

Τα μηνύματα στάλθηκαν σε 11 στόχους κυρίως πολιτικούς αλλά και μια δικαστική λειτουργό ως απάντηση σε ευχές για ονομαστική εορτή.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εφημερίδα των συντακτών τα sms παγίδα που εστάλησαν στις 26 Ιανουαρίου του 2021 φέρονται να εμφανίζουν ως αποστολέα τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ανάμεσα στα 11 πρόσωπα που έλαβαν τα μολυσμένα μηνύματα στα κινητά τους φέρονται να είναι οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Πατούλης, Σπύρος Καρανικόλας, Νίκος Παπαθανάσης, αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης.

Εκτενή ρεπορτάζ για τις υποκλοπές στα διεθνή ΜΜΕ

Σκληρά λόγια χρησιμοποιεί και η βελγική Le Soir σε άρθρο με τίτλο «Predator Files: Αυτά τα sms ρίχνουν νερό στο μύλο του «ελληνικού Watergate». Η εφημερίδα μιλά για μηνύματα που έστειλε ένας αριθμός ο οποίος μιμείται αυτόν του ανιψιού του πρωθυπουργού, μιας προσωπικότητας που, όπως γράφει η Le Soir, έχει ήδη υπονομευτεί μέσω μεγάλου σκανδάλου υποκλοπων.

Την ίδια ώρα, φανερά φορτισμένος εμφανίστηκε σε ημερίδα για τις ανέξαρτηες αρχές ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος όταν μίλησε για αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του από το βήμα της Βουλής και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Στο πλευρό του Χρήστου Ράμμου στάθηκαν οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, που παρακολούθησαν την εκδήλωση, με την κυβέρνηση να καλεί τον κ. Ράμμο να μιλήσει με ονόματα.

Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης βαραίνει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ.

«Αντί να δώσει ο ίδιος την έγκριση, για να μιλήσουν τα στελέχη της ΕΥΠ και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, στοχοποιεί θεσμικούς αξιωματούχους και υπονομεύει το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών. Όμως, η αλήθεια θα λάμψει όσο και να επιθυμεί τη συγκάλυψη ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Την ίδια ώρα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκε η προσφυγή του Νίκου Ανδρουλάκη προκειμένου να του επιτραπεί να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του από την ΑΔΑΕ.

Οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο ίδιος έχει έννομο συμφέρον, αφού το σκάνδαλο των υποκλοπών τον έχει μειώσει ηθικά, ενώ οι νομικοί παραστάτες της ΑΔΑΕ υποστήριξαν ότι η αρχή εφάρμοσε τον νέο νόμο για τις παρακολουθήσεις.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν εν τω μεταξύ πως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την προσπάθεια να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση που υπονομεύει τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τους θεσμούς.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τους επομένους μήνες.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom