Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

«Φως στο Τούνελ»: Το παρασκήνιο και τα ντοκουμέντα από την έρευνα για την υπόθεση Φαίης (βίντεο)


Άγνωστες μαρτυρίες αλλά και τα ντοκουμέντα από την έρευνα του «Τούνελ» που είχαν ρίξει φως πριν από δυο χρόνια στο θρίλερ της νεαρής μητέρας στην Κυψέλη, παρουσίασε η εκπομπή την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Η Δικαιοσύνη μιλάει τώρα για δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου, 23 χρόνων και κατηγορεί με βαριές κατηγορίες  την μητέρα της, την αδερφή της και την σπιτονοικοκυρά που φέρεται ότι την εκμεταλλευόταν και την κακοποιούσε. 

Έπρεπε ο πατέρας του θύματος να υποβάλει μήνυση για ανθρωποκτονία, να πάρει την υπόθεση το Ανθρωποκτονιών για να ασκηθούν οι βαριές διώξεις στις γυναίκες που συνελήφθησαν.

Την άτυχη μητέρα των τριών παιδιών, αναζητούσε το «Τούνελ» όταν κανείς δεν ενδιαφερόταν για την τύχη της. Η εκπομπή ήταν που την εντόπισε  νεκρή στα αζήτητα του Νεκροταφείου Ζωγράφου, το Νοέμβριο του 2021 και αποκάλυψε τις περίεργες συνθήκες θανάτου της.

Το «Τούνελ» και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη κίνησαν γη και ουρανό για να φανεί η αλήθεια. Οι σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση της νεαρής μητέρας από τις τρείς γυναίκες  βγήκαν στο φως. Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου φέρεται να πήγε στο σημείο αλλά κανείς δεν έκανε κάτι…

 

Η έρευνα του «Τούνελ» είχε  αναδείξει δύο χρόνια πριν το σκοτεινό ρόλο της γυναίκας που την φιλοξενούσε στο σπίτι κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη.

Η  άγνωστη συνομιλία με αυτή που φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας που εκμεταλλευόταν ανήμπορες και ευάλωτες γυναίκες, σοκάρει.

Για την ύπαρξη «σπείρας» κάνει λόγο μια ακόμη σοβαρή μαρτυρία που ήρθε στο φως μέσα από την εκπομπή.  Η μάρτυρας μετέφερε τα όσα έλεγαν οι γυναίκες συγγενείς του θύματος πως την Φαίη την είχε σκοτώσει ένας πακιστανός και την πέταξε στον δρόμο.

 «Την πρόσεχα… Την είχα σαν παιδί μου»

Η σπιτονοικοκυρά έπαιρνε στην εκπομπή όταν αναζητούσε την Φαίη και ρωτούσε με ποιο δικαίωμα γινόταν η αναζήτηση, αφού εκείνη είχε επιλέξει μια άλλη ζωή.

Όταν δημοσιογράφος της εκπομπής επικοινώνησε μαζί της στην αρχή αντέδρασε έντονα και στην συνέχεια δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις και να εμφανιστεί ως η στοργική φίλη που προστάτευε την Φαίη και την οικογένειά της.

Δήλωσε καταρρακωμένη με τον ταφή της 23χρονης στα αζήτητα που αποκάλυψε το Τούνελ, την οποία «είχε σαν δικό της παιδί».

«Το είχα το κορίτσι δύο χρόνια και την έπαιρνα παντού μαζί μου. Και να σας λένε τώρα οι γείτονες ότι ήταν χτυπημένη και ζούσε σε κακές συνθήκες; Και εμείς το βλέπαμε και ξέραμε ποιος  χτύπαγε την Φαίη… Δεν ξέρει κανείς τον δικό μου πόνο», είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν έρθουν οι άλλοι εδώ στο σπίτι η κοπέλα ήταν χαρούμενη. Είχε θέμα με την οικογένειά της, με τον πατέρα της, την μητέρα της, την αδερφή της και τα παιδιά της…»

Η σοβαρή μαρτυρία για τη σπείρα

Στο φως βγήκε και μια άλλη σοβαρή μαρτυρία που είχε φτάσει τότε στην εκπομπή.

 «Εγώ υποψιάζομαι ότι τους έμεινε η κοπέλα από τα πολλά χτυπήματα. Όπως το έπαθε και η κακομοίρα η Χριστίνα, η πιο μεγάλη που έμενε εκεί. Από τα πολλά χτυπήματα, πήγε κι αυτή η γυναίκα. Την κοπέλα την χτύπαγε η σπιτονοικοκυρά, κανένας άλλος. Πρέπει κάποιος να τις βοήθησε να πετάξουν το πτώμα στον δρόμο. Οι ίδιες έλεγαν ότι φοβούνται τον Πακιστανό που σκότωσε την Φαίη.»



Οι καταγγελίες στο «Τούνελ» για την κακοποίηση της μητέρας…που άνοιξαν τον δρόμο

Το «Τούνελ» όταν βρέθηκε πριν δύο χρόνια στην γειτονιά της Φωτεινής είχε εντοπίσει μάρτυρες και είχαν ακουστεί οι καταγγελίες τους για τα όσα συνέβησαν σε βάρος της άτυχης μητέρας και της 67χρονης γυναίκας που ζούσε εκεί και είχε την ίδια τύχη.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου είχε έρθει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική γιατί το ένα παιδί της Φαίης κρεμόταν από το μπαλκόνι και θα έπεφτε στο κενό. Τα τρία παιδιά της τελικά απομακρύνθηκαν από το σπίτι με εντολή εισαγγελέα. Μετά από τρεις ημέρες περίπου την είδα. Την είχαν κουρέψει γιατί είχε μακριά μαλλιά, ενώ τα μάτια και το πρόσωπό της από το ξύλο που είχε φάει, δε φαινόταν. Ήταν πολύ χτυπημένη. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Την ρώτησα τι κάνει και μου κούνησε μόνο το κεφάλι. Τι να σας πω, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Από τότε δεν την ξαναείδα…»

 

Οι μαρτυρίες - φωτιά που «φώναζαν» και οι Αρχές δεν άκουγαν…

Το «Τούνελ» είχε βρεθεί στην πολυκατοικία της άτυχης Φωτεινής Μπακογιώργου. Πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα έλαβε πληροφορίες για τον βίαιο τρόπο που συμπεριφερόταν η σπιτονοικοκυρά στην Φωτεινή και την άσχημη κατάσταση στην οποία ζούσε.

Οι καταγγελίες ήταν σοβαρές και για την άλλη γυναίκα, τη Χριστίνα.

 «Τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια την έβλεπα σε αυτήν την κατάσταση. Γι’ αυτό και μου είχε γεννηθεί το ερώτημα πως είναι δυνατόν συνέχεια να χτυπάει, να πέφτει, να γλιστράει και την είχα δει πολλές φορές στην Φωκίωνος Νέγρη να ζητιανεύει».

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, όλοι στην γειτονιά γνώριζαν, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή της η ίδια είχε δει την αστυνομία έξω από το σπίτι της Φωτεινής.

Μου είπαν ότι μια κυρία είδε τα παιδιά να κρέμονται από το μπαλκόνι και να πετάνε αντικείμενα. Η γυναίκα φώναζε: «Είναι κάποιος εκεί; Τα παιδιά θα πέσουν». Δεν έβλεπε ανταπόκριση, οπότε κάλεσε την αστυνομία. Την Φωτεινή την είδε κάποιος στη γειτονιά υποβασταζόμενη, σε άθλια κατάσταση, ξυλοκοπημένη, κοντοκουρεμένη και μετά από δυο μέρες εξαφανίστηκε».

Μια μάρτυρας είχε μιλήσει και για την άλλη γυναίκα την Χριστίνα που ζούσε μαζί με την Φωτεινή και την σπιτονοικοκυρά και ήταν και εκείνη συνέχεια ξυλοκοπημένη. Την είδε να την σπρώχνουν σχεδόν σε διερχόμενα οχήματα, να τραυματίζεται, ώστε να λαμβάνουν αντίτιμα από τους οδηγούς, για να μην φωνάξουν την αστυνομία.

«Για ένα διάστημα συνυπήρχε η Φωτεινή μαζί με τη Χριστίνα. Η Χριστίνα τελευταία φορά που την είδα ήταν και αυτή σε άθλια κατάσταση. Από το πολύ ξύλο δεν έβλεπε…»

Πως το Τούνελ βρήκε την Φαίη θαμμένη στα αζήτητα…

Το «Τούνελ» έκανε άνω-κάτω τα νοσοκομεία για να δει ότι η άτυχη γυναίκα είχε οδηγηθεί στο Νοσοκομείο «Ελπίς» όπου παρέμεινε για ένα μήνα στο ψυγείο και μετά οδηγήθηκε για νεκροτομή με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία από την σήψη.

Η δεύτερη έρευνα έγινε στα νεκροταφεία της Αττικής για να διαπιστωθεί  πως η Φαίη είχε ταφεί ως αγνώστων στοιχείων, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η υπάλληλος του νεκροταφείου ανέφερε πώς δέχτηκαν την σορό με έγγραφο Εισαγγελέα. Όπως είπε στο «Τούνελ», αιτία θανάτου φαινόταν το «πνευμονικό οίδημα».

https://anikolouli.gr/

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom