Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Καιρός: Χιονισμένο το Νυμφαίο - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας - Καταιγίδες, κρύο και ισχυροί άνεμοι σήμερα

«Πρόβα» χειμώνα ζούμε στη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες.Ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα η οποία έχει αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη και στη χώρα μας, ήδη από την Παρασκευή.

Μάλιστα, τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Νυμφαίο.

Το χιόνι στρώθηκε στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους και στις πλατείες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα Νυμφαίο και Πισοδέρι Φλώρινας αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και στο όρος Μπέλλες στις Σέρρες.

Πηγή φωτογραφιών: e-ptolemeos.gr - oladeka.com

Η εξέλιξη του καιρού

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι η επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το διήμερο Σάββατο 18/11 και Κυριακή 19/11.

Το Σάββατο 18/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό (Χάρτης 1). Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11.

https://www.protothema.gr/greece/article/1436802/hionismeno-to-numfaio-deite-eduposiakes-fotografies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom