Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Σεισμός στην Εύβοια: Έπεσαν προϊόντα από τα ράφια σούπερ μάρκετ στο Μαντούδι - Έκλεισαν τα σχολεία (φωτο)


Μικροζημιές έχουν σημειωθεί -μέχρι στιγμής-, έπειτα από τον σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Εύβοια το πρωί της Παρασκευής (03/11).

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ειδικότερα, σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, έπεσαν τα προϊόντα από τα ράφια όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr. Παρόμοια είναι η εικόνα και σε άλλες επιχειρήσεις αλλά και σπίτια στο Μαντούδι, χωρίς ωστόσο να καταγράφονται σοβαρές ζημιές και τραυματισμοί.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: Τι λέει στο enikos.gr ο Κώστας Παπαζάχος

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαντουδίου Αγίας Άννας, Γιάννη Καντζούρα, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr έκλεισαν όλα τα σχολεία στα χωριά, με τους μαθητές που βρίσκονταν στους προαύλιους χώρους να αποχωρούν, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, ο σεισμός των 5,1 βαθμών Ρίχτερ, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να παραμένουν στους δρόμους. «Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός στην περιοχή μας και είχε μεγάλη διάρκεια περίπου 40 δευτερολέπτων» ανέφερε στο enikos.gr ο κ.  Καντζούρας.

«Σε σπίτια και διάφορες επιχειρήσεις έπεσαν τηλεοράσεις, ποτήρια, πιάτα, ταρακουνήθηκαν τα πάντα. Εκτιμούμε πως θα έχουμε αρκετές ζημιές, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη τι γίνεται καθώς η καταγραφή είναι σε εξέλιξη».

σούπερ μάρκετ σεισμός Μαντούδι

σούπερ μάρκετ σεισμός Μαντούδι

σούπερ μάρκετ σεισμός Μαντούδι σούπερ μάρκετ σεισμός Μαντούδι

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά τη σεισμική δόνηση στην Εύβοια

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έπειτα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου της Ευβοίας και 85 χλμ. βόρεια της Αθήνας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν υπάρξει κλήσεις ούτε έχουν αναφερθεί ζημιές. Υπάρχουν αναφορές για μικρές κατολισθήσεις σε σημεία από το Προκόπι προς το Πήλι χωρίς όμως να έχει κλείσει ο δρόμος ή να έχει εγκλωβιστεί κάποιο άτομο.

Λέκκας: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια

Το μέγεθος του σημερινού σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρών σεισμών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σκανός, επεσήμανε ότι έχουν σημειωθεί κάποιες κατολισθήσεις στην περιοχή.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom