Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Δύο απανωτές κακοκαιρίες από αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί (βίντεο)


Ο… ανοιξιάτικος καιρός του φθινοπώρου φαίνεται πως σιγά σιγά μας αποχαιρετά, καθώς από σήμερα η θερμοκρασία παρουσιάζει αισθητή πτώση, ενώ από το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη, για σήμερα αναμένονται βροχές στα ανατολικά και τα ηπειρωτικά, ενώ θα επικρατήσουν και βόρειοι ενισχυμένοι άνεμοι που θα φτάνουν τα τοπικά τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα θα πέσει στους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά ενδεχομένως με κάποιες τοπικές βροχές. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν κατά διαστήματα συννεφιές και ο Βαρδάρης πνέει από εντάσεις 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό ενώ από το μεσημέρι θα αρχίσει να υποχωρεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 20 βαθμούς.

Δύο κύματα κακοκαιρίας τη χώρα

Ο ίδιος σημείωσε πως την Παρασκευή έρχεται μια οργανωμένη κακοκαιρία από την περιοχή της Ιταλίας και θα έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και καταιγίδες. 

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο και θα βελτιωθεί την Κυριακή ο καιρός.

Όπως είπε από την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει και πάλι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Ο ίδιος επεσήμανε πως πλέον μπαίνουμε σε μια πιο φθινοπωρινή περίοδο, ενώ επισημαίνει πως ο χειμώνας θα ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου.

https://www.newsit.gr/

Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί από αύριο - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής (10.11.2023) ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλος μέρος της χώρας. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για την πορεία του καιρού.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (10.11.23)

α. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο (11.11.23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.

γ. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από Windy:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom