Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Θεσ/κη: Κινητοποίηση ενάντια στην έξωση άνεργου ζευγαριού από το σπίτι του (φωτο)


Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την έξωση άνεργου ζευγαριού από την πρώτη του κατοικία, διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, με κινητοποίηση που πραγματοποίησε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Μετά από κάλεσμα εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, καθώς και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων - Μενεμένης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη γειτονιά της οικογένειας που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, με τον σύζυγο να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η πρώτη και μοναδική κατοικία του ζευγαριού, επί της οδού Καπετάν Αγρα, βγήκε στο σφυρί τον Μάρτιο του 2022 και το ζευγάρι ενημερώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, από τον εκπρόσωπο της εταιρίας με έδρα το Δουβλίνο, που πήρε το σπίτι με τον πλειστηριασμό, ότι θα πρέπει άμεσα να το αδειάσει. 

Η οικογένεια είχε πάρει δάνειο 85.000 ευρώ το 2006 και μέχρι το 2012 πλήρωνε κανονικά τις δόσεις. Εκείνη την περίοδο ο κ. Βασίλης, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και από τότε δεν μπόρεσε να ξαναδουλέψει. Άνεργη είναι και η κ. Νατάσα, η σύζυγός του. Παλεύουν με τη στήριξη της κόρης τους να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Κάθε προσπάθεια τους να κάνουν διακανονισμό προσέκρουε στις υπερβολικές απαιτήσεις της τράπεζας.

Και πριν λίγες μέρες ενημερώθηκαν ότι το σπίτι τους δεν τους ανήκει. Βγήκε στα κρυφά σε πλειστηριασμό για 50.000 ευρώ και «χτυπήθηκε» με 40.000.

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η έξωση. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στη γειτονιά και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας.

Με συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός», διαδήλωσαν ότι θα υψώσουν τείχος προστασίας των λαϊκών οικογενειών. Και παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουν την έξωση.

Καλούν σε νέα κινητοποίηση το Σάββατο 11 Νοέμβρη στις 12 μ. στο Ταχυδρομείο Αμπελοκήπων (οδός Αμπελώνων 55).

Απαιτούν εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας. Να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί. Να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες. Διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom