Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Θάνατος υποδιευθύντριας φυλακών Μαλανδρίνου: Αυτά είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές


Τραγικό θάνατο βρήκε η 55χρονη Παναγιώτα Μπραϊμάκη, από τον Πύργο, υποδιευθύντρια των Φυλακών Μαλανδρίνου μισή ώρα μετά τις τρεις το μεσημέρι την Τρίτη του Πάσχα, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στο ύψος της Παναγίας Φανερωμένης Δωρίδος, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιτέας, όπου κατά την επιστροφή της στην οικία της μετά την εργασία της, το αυτοκίνητό της εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό ύψους 8 μέτρων.

Η 56χρονη γυναίκα ενδεχομένως δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και εκσφενδονίστηκε με την πρόσκρουση από το όχημα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της.

Τις συνθήκες του περιστατικού διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, το οποίο έχει ορίσει δύο πραγματογνώμονες για την έκδοση σχετικού πορίσματος.

Στο σημείο δεν εντοπίστηκαν ίχνη πέδησης, ούτε υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος. Από μία πρώτη αυτοψία που διενεργήθηκε στο όχημα, στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου όπου μεταφέρθηκε, δεν εντοπίστηκε κάτι περίεργο όπως τυχόν ίχνη δολιοφθοράς ή βλάβης, ωστόσο θα ακολουθήσει πιο ενδελεχής έλεγχος σε συνεργείο όπου μεταφέρθηκε εν συνεχεία το όχημα.

Επίσης, όπως αναφέρει το news247.gr, από την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε, δεν προέκυψαν τυχόν ενδείξεις προηγηθέντος παθολογικού και αιφνιδίου θανάτου, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις. Από όσα έχουν μεταφέρει στις Αρχές αυτόπτες μάρτυρες οδηγοί, από τον τρόπο που εκινείτο το όχημα εικάζεται ότι μπορεί την άτυχη γυναίκα να την πήρε ο ύπνος στο τιμόνι.

Το θύμα εργαζόταν για χρόνια στην γραμματεία των φυλακών και από τα χρόνια υπηρεσίας της ανέβηκε στη ιεραρχία και έγινε υποδιευθύντρια των φυλακών Μαλανδρίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, δεν προκύπτει το θύμα να είχε δεχτεί ποτέ απειλές ούτε είχε άμεση επαφή με κρατούμενους.

Τραγική σύμπτωση είναι το γεγονός πως τον Ιανουάριο του 2017 είχε χάσει τη ζωή του, με τον ίδιο τρόπο, ο τότε διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος, όταν το αυτοκίνητό του κατέπεσε σε βραχώδη παραθαλάσσια περιοχή, σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων στην ίδια Εθνική Οδό και σε κοντινό σημείο.

Για το θλιβερό περιστατικό, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής εκφράζει τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της Μπραϊμάκη Παναγιώτας, Προϊσταμένης του Τμήματος Διοίκησης και Υποδιευθύντριας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Μαλανδρίνου, η οποία απεβίωσε συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, την 18/04/2023. Ήταν άξιο στέλεχος, αγαπητή στους συναδέλφους της και υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματισμό την θέση στην οποία βρισκόταν».

https://tempo24.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom