Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ακρίβεια: Το 20% των καταναλωτών δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες για φαγητό, υγεία και στέγη!


Έρευνες υπεράνω κάθε… υποψίας, από φορείς όπως η Ernst & Young, επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι και όλες βιώνουμε σε καθημερινή βάση, αφού σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το 56% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι ανησυχούν πάρα πολύ για το αυξημένο κόστος ζωής, ενώ το 40% για την οικονομία γενικά.

Ταυτόχρονα, από την ίδια έρευνα, προκύπτει ότι δύο στους τρεις (69%) εκτιμούν ότι το πρόβλημα του αυξημένου κόστους ζωής θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, και δύο στους πέντε (38%) ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο

Επίσης, ένας στους δύο (49%) αναφέρει ότι αγοράζει μόνο τα απαραίτητα, ένας στους πέντε (19%) ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα βασικά έξοδα όπως φαγητό, υγειονομική περίθαλψη και στέγαση, και ένας στους δέκα (12%) ότι βασίζεται στην κυβερνητική στήριξη και στα επιδόματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Τα ζητήματα της υγείας εξακολουθούν να ανησυχούν τους πολίτες (61%), που μαζί με το κόστος διαβίωσης (73%) και τα οικονομικά (64%), αποτελούν τις βασικές «ανησυχίες». 

Επιπλέον η ψυχική υγεία αναδεικνύεται για πολλούς, σε σημαντικό παράγοντα προβληματισμού – ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τις μικρότερες ηλικίες. 38% των ερωτώμενων ανησυχούν για την ψυχική τους υγεία, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τους παγκόσμιους δείκτες και συγκρίσιμο με το 39% όσων ανησυχούν για τη σωματική τους υγεία. 

Το 19% των καταναλωτών εκτιμούν ότι η ψυχική τους υγεία θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, έναντι 13% που πιστεύουν το ίδιο για τη σωματική τους υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom