Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα δύο σενάρια για την «πρόβα» πριν την δολοφονία του (βίντεο)

Συνομιλία - «φωτιά» για να χτίσει άλλοθι ο 48χρονος

Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές κάθε διαθέσιμο στοιχείο για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.Η Αστυνομία αξιοποιεί και υλικό από κάμερες, προκειμένου να καταγράψει όσο γίνεται καλύτερα τις κινήσεις των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA, προκύπτει πως οι δράστες είχαν κάνει την ίδια διαδρομή πριν την δολοφονία.

Τα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο σενάριο θέλει τους δύο δράστες να πηγαίνουν στην περιοχή για να κάνουν την τελική πρόβα και να εξετάσουν το πως θα προσεγγίσουν και θα δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο και στη συνέχεια να μελετήσουν τον τρόπο διαφυγής τους.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρεται σε αποτυχημένη απόπειρα, καθώς εκείνη την ημέρα ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε φύγει περίπου 30 λεπτά νωρίτερα από τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Η συνομιλία λίγο πριν τη σύλληψη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για τα δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών, ο ένας φέρεται να προσπάθησε να «χτίσει» άλλοθι πριν συλληφθεί.

Σε συνομιλία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN, ακούγεται ο 48χρονος να μιλά με κωδικές ονομασίες.

«Μα ο Σ… (σ.σ ο άλλος κατηγορούμενος) έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια», ακούγεται να λέει, εννοώντας την περιοχή όπου διέμενε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Πήρε την απάντηση: «Στον Άλιμο; Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά;».

Ο κατηγορούμενος όμως επιμένει: «Εγώ, ποιος τα λέει. Έχει πάρει δουλειές από εκεί».

Όμως ο συνομιλητής επιμένει λέγοντας: «Εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ, είναι σίγουρο».


Το «προφίλ» των συλληφθέντων

Οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν, ενώ τουλάχιστον ο ένας από αυτούς φέρεται να εμπλέκεται σε ακόμη μία δολοφονία.

Υπενθυμίζεται πως οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους τόσο από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν όσο και από το λευκό βαν που άνηκε στη σύντροφο ενός εκ των δύο αδελφών. Το λευκό βαν είχε καταγραφεί στην περιοχή τη μέρα της δολοφονίας. Μάλιστα, οι Αρχές συγκέντρωσαν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες το λευκό βαν οδηγούσε πάντα ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Οι δύο τους έχουν απασχολήσει την αστυνομία για πλήθος αδικημάτων. Στο παρελθόν είχαν συλληφθεί για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με ληστεία που διέπραξαν το 2012 σε περιοχή της Αττικής.

Σύνδεση και με άλλη δολοφονία

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε δολοφονία πυγμάχου στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με άλλο ένταλμα σύλληψης.

Επιπλέον, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και ενδοοικογενειακή βία.

Σημειώνονται πως στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον άλλα 3 άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβάζ, χωρίς να έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σύλληψης. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom