Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Σαντορίνη: Εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία - Εφτά συλλήψεις μελών του κυκλώματος, το modus operandi


Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων το οποίο δρούσε στη Σαντορίνη εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, από τα οποία 5 μέλη της οργάνωσης.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, το οποίο είχε έδρα τη Σαντορίνη, περιλαμβάνονται ακόμα 3 μέλη της οργάνωσης, τα οποία αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για περιστατικό κλοπής, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) και τα μέλη του είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα:

Το αρχηγικό μέλος, ήταν ιδιοκτήτης παράνομου γραφείου ερωτικών συνευρέσεων, το οποίο διαφημιζόταν μέσω ιστοσελίδας, ενώ είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση γυναικών.

Στη συνέχεια, αναρτούσε στην ιστοσελίδα φωτογραφίες τους με ψευδώνυμο και τοποθεσία δραστηριοποίησης, η σύζυγος του εγκεφάλου», κανόνιζε τις ερωτικές συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες, καθώς και τη χρηματική αμοιβή.

Άλλο μέλος του κυκλώματος, φρόντιζε για την εξασφάλιση διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, επικοινωνώντας με ξενοδοχεία, άλλος είχε τον ρόλο του μεταφορέα από και προς τα ερωτικά ραντεβού και πληρωνόταν από τον εκάστοτε πελάτη.

Άλλο μέλος της εγκληματικής ομάδας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, παρείχε δωμάτια για τις ερωτικές συνευρέσεις, ενώ στο κύκλωμα μετείχαν ως εκδιδόμενες, τρεις γυναίκες, με την αμοιβή να ποικίλει ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και τις… προσφερόμενες «παροχές».

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.680 ευρώ και 205 λίρες Αγγλίας, 5 κινητά τηλέφωνα και σημειωματάριο όπου αναγράφονταν ημέρες και ποσά από τα ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom