Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2 - 2 με πέναλτι στο 104' (φωτο)


Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε τον ουραγό Λεβαδειακό απόψε στο Αγρίνιο στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των playouts του πρωταθλήματος της Super League και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο 114', με τη λήξη του παιχνιδιού έγινε το 2 - 2.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να ξεμπερδέψει με την "υπόθεση παραμονή", ενώ και για τον Λεβαδειακό η νίκη ήταν μονόδρομος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έμενε πολύ πίσω από τους υπόλοιπους στη μάχη της σωτηρίας.

Μετά από ένα ματς στο οποίο ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά και είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες, στο πρώτο τουλάχιστον μέρος, αλλά και αρκετές στο δεύτερο, γλίτωσε την 5η ήττα στα playouts χάρη σ' ένα πέναλτι στο τέλος του αγώνα που διήρκεσε 112 λέπτά (8 λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο και 14' στο δεύτερο μέρος).

Ο φιλοξενούμενος Λεβαδειακός έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη που κράτησε με νύχια και με δόντια μέχρι το 108' του αγώνα.... λογικό είναι να αισθάνεται αδικημένος αφού παραμένει ουραγός στη βαθμολογία....

2 - 2  λοιπόν στο Αγρίνιο και πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα για Ιωνικό και Λεβαδειακό που έμειναν στους 25 και 24 βαθμούς αντίστοιχα....

Μόλις στο 2' η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους: Η απομάκρυνση του Βινίσιους με κεφαλιά δεν ήταν καλή, με τον Χουχούμη να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει, στέλνοντάς την λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκροφ.

Στο 6' πέναλτι για τον Λεβαδειακό: Ο Μάρτενσον στην προσπάθειά του να διώξει ανέτρεψε τον Βρακά, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.Το εκτέλεσε μετά από έλεγχο του VAR ο Νίκας στο 10' και ευστόχησε γράφοντας το 0 - 1...

Ψυχρολουσία για τους Αγρινιώτες, ανέβασμα ψυχολογίας για φιλοξενούμενους κι ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 13': Ο Γιαννιώτας μοίρασε αριστερά στον Βρακά, εκείνος έκανε το πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στο 28' ο Παναιτωλικός απείλησε δύο φορές στο ίδιο λεπτό: Αρχικά, με τον Χουάνπι ο οποίος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Γκροφ να πραγματοποιήσει μεγάλη επέμβαση και να παραχωρήσει κόρνερ. Ο Χουχούμης έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, να δημιουργεί ευκαιρίες,αλλά να μην μπορεί να βρει δίχτυα..

Στο 44' κι από το πουθενά δεύτερο γκολ για τον Λεβαδειακό: Ο Γερεμέγεφ έβγαλε την ασίστ από τα δεξιά κι ο Νίκας πετάχτηκε στον αέρα, νικώντας με καρφωτή κεφαλιά τον Ανέστη για το 0 - 2.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Λεβαδειακό να προηγείται με 2 - 0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για κάθε ομάδα, με τον Παναιτωλικό να θέλει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμα.

Στο 48' ο διαιτητής Σιδηρόπουλος αρχικά υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για την έξοδο του Γκροφ πάνω στον Καρέλη. Στη συνέχεια ωστόσο, πήρε πίσω την απόφασή του, αφού έλεγξε τη φάση στο VAR.

Στο 54' σε φάση διαρκείας ο Νίκας με βολέ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να κάνει χατ-τρικ, αλλά τον σταμάτησε ο Ανέστης, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 60' γκολ ο Παναιτωλικός: Ο Ντίας έβγαλε τη σέντρα κι ο Πέδρο με κεφαλιά στον αέρα μείωσε για τον Παναιτωλικό 1 - 2.

Στο 88' μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Και στις δύο πρωταγωνιστής ο Μπουζούκης, στην πρώτη απέκρουσε σε κόρνερο ο Παζ και στη δεύτερη το σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Συγκλονιστικό φινάλε στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει πέναλτι στο 90+8' μετά από χρήση του VAR. Σε πρώτο χρόνο, ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν έδωσε την παράβαση υπέρ των γηπεδούχων, για ανατροπή του Μάρτενσον εντός της περιοχής. Με τη χρήση του VAR όμως (η διαδικασία κράτησε περίπου έξι λεπτά), έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ζοάο Πέδρο να εκτελεί σωστά στη δεξιά γωνία του Γκροφ. 

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έπεσε πολύ καλά στη δεξιά γωνία, αλλά το πέναλτι του Ζοάο Πέδρο ήταν τόσο καλά εκτελεσμένο, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.και έτσι ο αγώνας τελείωσε στο 104' με ισοπαλία 2 -2

Η βαθμολογία μετά και την 5η αγωνιστική των playouts

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Χουχούμης(67' Ντουάρτε), Στάγιτς, Μάρτενσον, Ντίας(80' Μπουζούκης), Κολοβός(46' Πέδρο), Χουάνπι, Μόρσεϊ (67' Σενγκέλια), Καρέλης(80' Βοϊλης).

Λεβαδειακός: Γκροφ, Χαμόντ(82' Μπελμόντ), Βινίσιους(65' λ.τ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίκας, Μεχία, Γιαννιώτας(82' Παναγιώτου), Γερεμέγεφ(90' Σακό), Βρακάς(46' Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom