Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ο 21χρονος Α.Γ. ομολόγησε - «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι»


Ο δεύτερος κατηγορούμενος στη δική του Άλκη Καμπανού, ομολόγησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε με μαχαίρι στο πόδι τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του.

Ξεκινώντας την απολογία του, ο 21χρονος Α.Γ. ομολόγησε την άμεση εμπλοκή του στη δολοφονική επίθεση του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του ενώ παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Άλκη Καμπανό το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

«Όπως από την αρχή έχω παραδεχτεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση εις βάρος του Άλκη και των υπολοίπων παιδιών, μέσα από τη φυλακή με όλο το βάρος που έχω, συνειδητοποίησα το λάθος μου και τι προξένησα για όλο αυτό το συμβάν. Θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγνώμη στην οικογένεια αυτή και ειδικά στους γονείς και την αδελφή του Άλκη» είπε αρχικά.


«Όλο αυτόν τον καιρό δεν ξέρω πώς το έχω αντιμετωπίσει. Ήθελα να πω ότι ο χρόνος δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, να είχα πάρει εγώ αυτή τη θέση και να μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται σήμερα» ανέφερε στην συνέχεια της απολογίας του.

Ο 21χρονος, με σκυμμένο το κεφάλι, παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε τον Άλκη Καμπανό στην μηριαια αρτηρία, με το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του το μοιραίο βράδυ.

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Δε το θυμάμαι τόσο καλά, απλώς παρακολουθώντας όλο αυτό το δικαστήριο, τις τελευταίες δύο - τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία του δικαστηρίου. Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβαν. Έμαθα την επόμενη ημέρα μετά από αυτό ότι είχε φύγει ένα παιδί και σοκαρίστηκα. Πρέπει και θέλω να γνωρίζουν οι γονείς αυτοί την αλήθεια. 

Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής, απλά δεν το θυμόμουν, δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Έχω τις αμφιβολίες μου ακόμα αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστες μου εξήγησαν τις δικές τους εκδοχές. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος όμως ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από τη φωτογραφία, από το πώς ήταν το τραύμα. Είμαι σίγουρος».

«Μακάρι να γύρναγα πολύ πίσω τον χρόνο να μη γινόταν όλο αυτό το συμβάν. Απλώς η μνήμη μου δεν είναι τόσο καθαρή ακόμα. Συγγνώμη για το κακό που προξένησα σε όλη την οικογένεια» πρόσθεσε ο δεύτερος από τους 12 κατηγορούμενος.

Τα κίνητρα


Όσον αφορά τα κίνητρα της φονικής επίθεσης που είχε ως συνέπεια χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και να τραυματιστουν οι δυο φίλοι του, ο 21χρονος συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου ανέφερε ότι «δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να σκοτώσουμε, πόσο μάλλον εγώ. Να τραμπουκίσουμε και να χτυπήσουμε θέλαμε».

Αναφορικά με το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του και με το οποίο, όπως ομολόγησε, τραυμάτισε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία, υποστήριξε ότι το πήρε από τον σύνδεσμο, όπως και οι υπόλοιποι 11 τα άλλα αντικείμενα, γιατί δεν ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν.

«Ήμουν σίγουρος ότι και οι οπαδοί του Αρη θα ήταν οπλισμένοι, έτσι πήρα το μαχαίρι μαζί μου. Από όσο ξέρω από αλλά οπαδικα επεισόδια, από ό,τι είχα ακούσει, συμβαίνει. Το μαχαίρι το πήρα από τον σύνδεσμο, υπάρχουν αντικείμενα για οτιδήποτε για να πάρει κάποιος. Το μαχαίρι το βρήκα στο μπαρ του συνδέσμου. Ήταν σε έναν χώρο στο μπαρ. Ήταν ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας με ξύλινη λαβή, χωρίς δόντια. Δεν ρώτησα κανέναν για να το πάρω. Εγώ κατέβηκα πρώτος και μπήκα στο αμάξι» είπε χαρακτηριστικά.

Η απολογία του 21χρονου συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom