Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Κέρκυρα: Κατέληξε βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα γιατί δεν υπήρχε εναέριο μέσο για αεροδιακομιδή


Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου της Κέρκυρας έκαναν αγώνα δρόμου προκειμένου να σώσουν μια μητέρα και το μωρό της. Το βρέφος δυστυχώς γεννήθηκε νεκρό.

Η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Κέρκυρας που επί δυόμιση ώρες αναζητούσαν πτητικό μέσο για την μεταφορά της εγκύου. 

Ο εφημερεύων μαιευτήρας γυναικολόγος Νίκος Πολύζος, ο οποίος είναι ο γιατρός της 28χρονης μητέρας που ανέλαβε όλη τη διαδικασία στο Νοσοκομείο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Κερκυρα σήμερα ανέφερε μεταξύ άλλων οτι η μητέρα, που βρισκόταν στην 28η εβδομάδα της κύησης της, ένιωσε πόνους και πήγε στο Νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της αναμονής, η γυναίκα άρχισε να αιμορραγεί ήπια και ο κ. Πολύζος ξεκίνησε τη διαδικασία της διακομιδής με πλωτό του λιμενικού, μαζί με άλλη γυναίκα σε δίδυμη κύηση που τελικώς μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα και από εκεί στα Γιάννενα.

Ωστόσο, μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα μέσα μεταφοράς για τη διπλή διακομιδή, η 28χρονη άρχισε να αιμορραγεί όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα το περιστατικό από έκτακτο να γίνει επείγον και να απαιτείται η άμεση αεροδιακομιδή σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο που να διαθέτει νεογνολογική κλινική.

Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Πολύζου σε επικοινωνία των γιατρών με το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) ζήτησαν άμεσα αεροπλάνο για την αεροδιακομιδή της εγκύου γυναίκας, αλλά δηλώθηκε πως δεν υπήρχε διαθέσιμο εναέριο μέσο. Η ακατάσχετη αιμορραγία της μητέρας επιδείνωνε την κατάσταση με αποτέλεσμα το νεογνό να καταλήξει, αμέσως μετά την καισαρική.

Η 28χρονη έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και στο πλάι της βρίσκεται από την πρώτη ώρα ψυχολόγος του νοσοκομείου.  Έχει κινηθεί η ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διαπίστωση των ακριβών αιτίων του θανάτου.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom