Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Αργά ή γρήγορα θα έρθουν ξανά μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο» (βίντεo)


Στην ενημερωτική – επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Σεισμός, επιπτώσεις,πολιτική προστασία, εθελοντισμός προφύλαξη» που θα πραγματοποιήθηκε στο Alkyon Resort Hotel στο Βραχάτι, την Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 11 π.μ., συμμετείχε ο Δρ. Σεισμολογίας κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του korinthostv.gr, όπου αναφέρθηκε τόσο στον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, δυτικά του Κορινθιακού Κόλπου, όσο και στην πολύ υψηλή σεισμικότητα που εκδηλώνεται στον Κορινθιακό Κόλπο, προσθέτοντας ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Ο ίδιος τόνισε ότι η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο φάρμακο και δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ουσιαστικά επανέλαβε το πρωί τις πάγιες απόψεις του. Ότι ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, που στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να «δώσει» ισχυρό σεισμό. Ακριβής πρόβλεψη του χρόνου εκδήλωσης μιας τέτοιας σεισμικής δόνησης δεν μπορεί να γίνει όπως εξηγεί.

«Είμαστε στα 27 χρόνια τώρα. Άρα, τον περιμένουμε. Αυτό είναι κάτι που το δέχονται όλοι οι επιστήμονες. Ναι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Δείτε τη σχετική δήλωση:

https://korinthostv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom