Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Σενάρια αποστασίας πυροδοτεί η κυνική ομολογία Καούκη (βίντεο)

Δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ν.Δ. θα αναζητήσει στήριξη από βουλευτές άλλων κομμάτων - Διαψεύδει το Μαξίμου, πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση

Τον τρόπο που θα επιδιώξει να διεκδικήσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που δεν της βγαίνουν τα «κουκιά», αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής της Μπάμπης Καούκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο κ. Καούκης δεν δίστασε να δηλώσει ότι η Ν.Δ. θα αναζητήσει στήριξη από βουλευτές άλλων κομμάτων, χωρίς να κρίνει απαραίτητο να απευθυνθεί προηγουμένως στα κόμματα αυτά. Όπως είπε ο κ. Καούκης, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ., «θα συνεργαστούμε [...] θα μιλήσουμε και με βουλευτές που θα είναι στη Βουλή και όχι μόνο».

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε, για το εάν θα απευθύνουν προσκλητήριο σε κόμματα ή σε βουλευτές, ο κ. Καούκης είπε με σαφήνεια: «Παντού, όπου χρειαστεί, εάν χρειάζονται μόνο τρεις βουλευτές, μόνο τρεις βουλευτές... και θέλουν από μόνοι τους να έρθουν»!

Στον κ. Καούκη δόθηκε ακόμα μια ευκαιρία να διορθώσει όσα είπε με την ερώτηση «Δεν θα απευθυνθείτε σε κόμματα;», όμως ο κ. Καούκης παρέμεινε ξεκάθαρος για τις προθέσεις του κόμματός του: «Θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Αν κάποιο κόμμα αργήσει να ανταποκριθεί και έχουν έρθει στην πορεία δύο βουλευτές, μπορεί να σου λείπουν μόνο δύο έδρες...», τόνισε, προσθέτοντας με νόημα για τους βουλευτές των άλλων κομμάτων πως «είναι ελεύθεροι άνθρωποι».

Όλα αυτά ειπώθηκαν με νωπές τις καταγγελίες του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου για αποστάτες κι υπόγειες συμφωνίες βουλευτών του με τη Ν.Δ., αλλά και με γνωστή τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, επιχείρησε να διασώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί από την (ξεκάθαρη, σε κάθε περίπτωση) τοποθέτηση του κ. Καούκη. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «άστοχη» την τοποθέτηση και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί την ετυμηγορία των πολιτών στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανός ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή πρόταση. Όπως δήλωσε κι εχθές ο Πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα, δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους. Τελεία και παύλα».

«Οι υποψήφιοι της ΝΔ αποκαλύπτουν το σχέδιο Μητσοτάκη για αποστασία», τόνισε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως είναι μάταιη η προσπάθεια της ΝΔ «να μαζέψει τα ασυμμάζευτα», καθώς και πως «Μητσοτάκης σημαίνει αποστασία».

Το σχέδιο αποστασίας της Ν.Δ. αποκαλύπτεται, υπογράμμισε και η Ελληνική λύση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κυβερνών κόμμα «δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει τους "αρμούς της εξουσίας", την ελληνική δικαιοσύνη και τις δήθεν "ανεξάρτητες" αρχές που η ίδια έχει διορίσει, καταστρατηγώντας έτσι την λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ αποκαλύπτουν χωρίς καν τα προσχήματα το σχέδιο Μητσοτάκη για αποστασία. Ο υποψήφιος της ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, κ. Καούκης, αποκάλυψε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα ότι αν υπολείπονται βουλευτές, θα απευθυνθούν σε βουλευτές άλλων κομμάτων για να κάνουν πλειοψηφία.

Πρώτα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος», μετά καταγγέλλονται προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, τώρα οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μαρτυρούν το σχέδιο αποστασίας στα κανάλια.

Η προσπάθεια της ΝΔ στη συνέχεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα είναι μάταιη. Ο ελληνικός λαός έχει και κρίση και μνήμη και γνωρίζει ότι Μητσοτάκης σημαίνει αποστασία. Όπως, επίσης, καταλαβαίνει ποσό απομονωμένο είναι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

Η παραδοχή υποψηφίου της ΝΔ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει κυβέρνηση αποστατών αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση της Ελληνικής Λύσης. Είναι πλέον ξεκάθαρο το σκοτεινό σχέδιο Μητσοτάκη για διάλυση των πατριωτικών κομμάτων και την εξαγορά αποστατών για να παραμείνει στην εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει τους «αρμούς της εξουσίας», την ελληνική δικαιοσύνη και τις δήθεν «ανεξάρτητες» αρχές που η ίδια έχει διορίσει, καταστρατηγώντας έτσι την λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος.

Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε όποιον θελήσει να συμμετέχει σε αυτό το άθλιο, παρακρατικό σχέδιο, ότι θα συνθλίβει υπό το βάρος των αμαρτιών και των παρανομιών του.

Η Ελληνική Λύση απευθύνει κάλεσμα στο σύνολο του πατριωτικού χώρου για συστράτευση, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα από αυτούς που απεργάζονται εθνικό ακρωτηριασμό, έπειτα από τον ακρωτηριασμό του ίδιου του πολιτεύματος.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom