Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εισαγγελέας στη Δίκη Άλκη Καμπανού: «Έχετε πέσει σε αντιφάσεις, εγώ δεν σας πιστεύω»!

Νωρίτερα ο 21χρονος Α.Γ. ομολόγησε - «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, καθώς σήμερα (27.04.2023) συνεχίζονταν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι το φονικό χτύπημα στον 19χρονο ήταν δικό του, με την εισαγγελέα να του λέει ότι έχει πέσει σε αντιφάσεις και ότι δεν τον πιστεύει.

Η πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του συνεχίστηκε σήμερα (27.04.2023) με τις ερωτήσεις της εισαγγελέως προς τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος νωρίτερα είχε ομολογήσει το θανάσιμο χτύπημα στον 19χρονο

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η εισαγγελέας όταν πήρε τον λόγο, είπε χαρακτηριστικά στον 21χρονο: «κύριε κατηγορούμενε εγώ δεν μπορώ να σας πιστέψω, όλα αυτά που έχω μπροστά στα χαρτιά μου, αντικρούουν αυτά που είπατε».

«Μου κάνει εντύπωση να μην ξέρετε τι έγινε» επεσήμανε η εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας πως προτού την φονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, είχαν προηγηθεί δύο οπαδικα επεισόδια στο Παλατάκι όπως και στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. 

«Ξαναπείτε μας πώς καταλάβατε ότι υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί, αυτός ο κάποιος που στείλατε να δει τι γίνεται στην Χαριλάου, ποιον ενημέρωσε τελικά;» ρώτησε η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να απαντά πως δεν γνωρίζει και δεν θυμάται, ενώ όταν τον ρώτησε γιατί θεωρήθηκε “περίεργη” (σ.σ. όπως χαρακτήρισε ο κατηγορούμενος στην απολογία του) την πεντάδα, την παρέα του Άλκη, ο ίδιος απάντησε πως «απλώς καταλάβαμε ότι ήταν οπαδοί του Άρη», με την εισαγγελέα να του απαντά «άρα ήταν η πεντάδα που ψάχνατε, δεν ήταν κάτι περίεργο».

«Είχαμε όπλα για να αμυνθούμε»

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ρώτησε τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον λόγο που, εφόσον, όπως ισχυρίζεται, οι δράστες πήγαν να κυνηγήσουν, να τραμπουκίσουν, να βρίσουν και να χτυπήσουν, γιατί τελικά είχαν μαζί τους όλα τα όπλα. «Τα είχαμε γιατί ξέραμε πως και οι αντίπαλοι θα έχουν όπλα, τα είχαμε για να αμυνθούμε» ισχυρίστηκε ο 21χρονος κατηγορούμενος.

«Φανταζόμουν πως θα μου απαντήσετε κάτι τέτοιο. Γιατί εφόσον τα έχετε για άμυνα, και ενώ κάνετε μια ερώτηση από απόσταση ασφαλείας (σ.σ. τι ομάδα είστε;), είχατε αυτά τα αντικείμενα μαζί σας;» ρώτησε πιο συγκεκριμένα, με τον 21χρονο κατηγορούμενο να μην απαντά και απλώς να κοιτάει την εισαγγελέα.

«Έχουμε διαφορετικές ιστορίες, τελικά τι να πιστέψουμε;»

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η εισαγγελέας στάθηκε επίσης στην περιγραφή που έδωσε ο δεύτερος κατηγορούμενος για το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Άλκη όπως και τον Άγγελο, όπως και τόνισε πως κατά την διάρκεια της σημερινής απολογίας του, έχει αναιρέσει πολλά γεγονότα από όσα είχε αναφέρει όταν απολογήθηκε στην ανακρίτρια. «Διαφορετικά πράγματα είπατε στην αστυνομία, διαφορετικά στην ανακρίτρια, και διαφορετικά τώρα. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες, τελικά τι να πιστέψουμε;» είπε χαρακτηριστικά. 

«Είμαι σίγουρος ότι τον χτύπησα εγώ, σήμερα λέω την αλήθεια»

«Μας περιγράψατε το μαχαίρι που είχατε μαζί σας, ενώ έχετε δει τα ρούχα που φορούσε ο Άλκης. Από κάποιους μάρτυρες που κατέθεσαν κατά την διάρκεια της δίκης, ακούστηκε πως αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι παγοκόφτης ή κατσαβίδι. Εσείς εκείνη την στιγμή, όταν το ανέφεραν οι ιατροδικαστές, γιατί δεν είπατε πως όλα αυτά είναι λάθος; Γιατί δεν είπατε ότι το όπλο που περιέγραφαν είναι λάθος; Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν τα κοψίματα, τα χτυπήματα, αλλά και αυτό το μαχαίρι κουζίνας να διαπέρασε το ρούχο; Όπως επίσης δεν βγαίνουν και αριθμητικά τα χτυπήματα, σύμφωνα με τις υπόλοιπες καταθέσεις. Που ήταν τελικά ο Άλκης; Πότε έγιναν τα χτυπήματα;». Σε όλα αυτά, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 21χρονος κατηγορούμενος το μόνο που απάντησε είναι πως τα χτυπήματα έγιναν έτσι στον Άλκη, επειδή μάλλον θα κουνήθηκε ή την ώρα που έτρεχε. Είμαι σίγουρος ότι χτύπησα εγώ τον Άλκη».

Σχετικά με τις αντιφάσεις που εντοπίζει η εισαγγελέας κάνοντας ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο, ο ίδιος πολλές φορές είπε «συγγνώμη, δεν ξέρω γιατί έλεγα κάποια πράγματα στην ανακρίτρια. Σήμερα λέω την αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος είναι ο συνοδηγός του πρώτου οχήματος που έφθασε στο σημείο. Τον συγκεκριμένο είχε κατονομάσει ο πρώτος κατηγορούμενος, οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, σαν ένα από τα άτομα που κρατούσαν μαχαίρι αλλά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε αν επιτέθηκε σε κάποιον.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ομολογεί την πράξη του και η πρώτη φορά που κάποιος από τους 12 κατηγορούμενους παραδέχεται ότι προκάλεσε κάποιο χτύπημα στον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

Η απολογία του 21χρονου συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom