Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Σκάνδαλο Novartis: Στο αρχείο και οι δικογραφίες για Γεωργιάδη - Αβραμόπουλο -- Πανηγυρικές δηλώσεις


Δεν εντόπισε η Οικονομική Εισαγγελία ενδείξεις για εμπλοκή του υπουργού Ανάπτυξης και του πρώην Επιτρόπου στην Ε.Ε. στο σκάνδαλο της Novartis κατά την εποχή που είχαν διατελέσει υπουργοί Υγείας κι έτσι οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί αναφορικά με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, μπαίνουν και αυτές στο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προκαταρκτική εξέταση που αφορούσε στον πρώην Επίτροπο, ομόφωνα οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης, άποψη που υποστήριξαν ακόμη δύο εισαγγελείς (ο εποπτεύων της έρευνας και ο επικεφαλής της εισαγγελίας) που στη συνέχεια επανεξέτασαν τα στοιχεία.

Για τον Αδωνι Γεωργιάδη, μία επίκουρη εισαγγελέας έκρινε πως θα έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις, αλλά βρήκε συμπαγές μέτωπο από τους δύο συναδέλφους της, καθώς και τους δυο άλλους εισαγγελείς που επαναμελέτησαν τη δικογραφία.

Ως αναμενόταν, κλείνει οριστικά πλέον - προς ανακούφιση πολλών - ο φάκελος σχετικά με τις παράνομες πρακτικές πολιτικών προσώπων στο πλαίσιο του σκανδάλου της Novartis. Από τα συνολικά 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν εμπλακεί, μόλις μία έρευνα προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, με τις υπόλοιπες εννέα να έχουν πια τεθεί στο αρχείο.

Υπό διερεύνηση παραμένει μόνο η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, η ανακρίτρια εισηγείται παραγραφή, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του δικαστικού συμβούλιου είχε διαφορετική θέση, ζητώντας τη συνέχιση των ερευνών. Πλέον αναμένεται μόνο η κρίση του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο και θα αποφανθεί εάν η υπόθεση έχει παραγραφεί ή όχι.

Πανηγυρικές δηλώσεις

«Απόλυτα αναξιόπιστοι οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο», αναφέρει σε δήλωση του με αφορμή την αρχειοθέτη της δικογραφίας για ενδεχόμενη εμπλοκή του υπουργού Ανάπτυξης στο σκάνδαλο ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος:

«Μετά από τέσσερα χρόνια προκαταρκτικής εξέτασης, όπου την εκκρεμή δικογραφία εξονυχιστικά ερεύνησαν επτά εισαγγελείς Πλημμελειοδικών και Εφετών, η Δικαιοσύνη θεσμικά μίλησε και έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, επειδή ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Ανάπτυξης, δεν τέλεσε κανένα αδίκημα. Μετά από 33 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας, νομιμοποιούμαι να υποστηρίξω ότι ευτυχώς στο δικαϊκό μας σύστημα οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο είναι απόλυτα αναξιόπιστοι».

«Η ολοκλήρωση της έρευνας των πολιτικών που συκοφαντήθηκαν στη σκευωρία NOVARTIS, την οποία νοσηρά και εγκληματικά μυαλά έστησαν κατά λειτουργών της Δημοκρατίας και της ίδιας της πολιτείας, ανοίγει το πιο σημαντικό κεφάλαιο, αυτό της πλήρους αποκάλυψης όλων των πτυχών της σκευωρίας, της απόδοσης ευθυνών σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και της υποδειγματικής και αυστηρής τιμωρίας της συμμορίας των σκευωρών», τονίζει σε δήλωση του ο πρώην Επίτροπος.

«Για όλα τα πρόσωπα που συκοφαντήθηκαν δεν υπήρξε και δεν υπάρχει θέμα εκδίκησης. Γιατί η εκδίκηση δεν είναι δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι. Διότι μόνον έτσι θα προστατευθούν οι θεσμοί, η Δημοκρατία και η αξιοπρέπεια των λειτουργών της, ώστε να μην ξαναζήσουμε στην Ελλάδα τέτοια νοσηρά και εγκληματικά φαινόμενα. Σε ό,τι με αφορά, οι τίτλοι τέλους θα μπουν, όταν αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν αυστηρά οι σκευωροί και εκείνοι που ανέλαβαν να εκτελέσουν τα «συμβόλαια» εξόντωσης», συμπληρώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom