Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Έκρηξη στη Συγγρού: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή - Ένας σοβαρά τραυματίας (φωτο & βίντεο)


Το λόγο της ισχυρότατης έκρηξης που συγκλόνισε το πρωί της Τετάρτης (26.01.2022) την περιοχή στο κέντρο της Αθήνας πίσω από την αρχή της Συγγρού αναζητούν οι αρχές. Όλα δείχνουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται και έκρηξη φυσικού αερίου.

Όλα έγιναν περίπου στις 06:50 τα ξημερώματα, σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που υπήρξαν αναφορές πως την άκουσαν μέχρι και στο Καλαμάκι, ενώ από το ωστικό κύμα υπήρξαν καταστροφές σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα και τουλάχιστον ένα στενό «μέσα» από τη Συγγρού!

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας 78χρονος, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, που μεταφέρθηκε με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια στο Λαϊκό νοσοκομείο και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Υπάρχουν άλλα δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα που χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης όπως την κατέγραψε αναγνώστης του newsit.gr

Και οι πρώτες εικόνες λίγο μετά την έκρηξη:

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους για την ένταση της έκρηξης. Ήταν ευτυχές το γεγονός πως λόγω της αργίας που «επέβαλε» η κακοκαιρία δεν υπήρχε πολύς κόσμος στις στάσεις που βρίσκονται στο σημείο.

            

Από το ωστικό κύμα κινδύνευσε σοβαρά η ζωή ενός οδηγού ταξί και του επιβάτη του, τον οποίο μετέφερε στο αεροδρόμιο, που έτυχε να περνούν από το σημείο τη στιγμή της έκρηξης. Το ταξί μοιάζει να έχει δεχτεί πυρά (!) ενώ αστυνομικοί ανέφεραν πως αν ο οδηγός είχε ανοιχτά τα παράθυρα, ίσως να μην ήταν τώρα ζωντανός! 

Οι λόγοι της έκρηξης

Αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για έκρηξη φυσικού αερίου, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα την ακριβή αιτία της καταστροφής.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή 18 πυροσβέστες και 8 οχήματα και κλιμακοφόρο όχημα, αφού από την έκρηξη είχε προκληθεί φωτιά στον ημιώροφο του κτιρίου, η οποία επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο, καταστρέφοντας τα πάντα.

Η φωτιά έσβησε περίπου στις 08:00 και ξεκίνησε η έρευνα για να βρεθεί η αιτία της έκρηξης.

Επί τόπου βρίσκονται άνθρωποι της εταιρίας παροχής φυσικού αερίου, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και φυσικά η αστυνομία, αναζητώντας το τι προκάλεσε την έκρηξη και την καταστροφή.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης - Αναστασία Σταματοπούλου

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom