Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Παγοδρόμια τα στενά σε όλη την Αττική - Απίστευτες εικόνες για τέταρτη ημέρα (βίντεο)


Τεράστια παραμένουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίδα» σε πολλές γειτονιές της Αττικής, καθώς τα χιόνια έχουν παγώσει, κάνοντας τους δρόμους να μοιάζουν με παγοδρόμια και τον κίνδυνο για τραυματισμούς να είναι μεγάλος.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (27/1/2022) ούτε 100 μέτρα από την Πανόρμου, στο κέντρο της Αθήνας, καταγράφοντας τις σχετικές εικόνες. Αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο χιόνι και οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Τεράστια προβλήματα σε Χολαργό και Ζωγράφου 

Πολύ σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται αυτή την ώρα σε γειτονιές της Αθήνας. Συγκεκριμένα τόσο στην περιοχή του Χολαργού όσο και στον δήμο Ζωγράφου τα στενά θυμίζουν παγοδρόμια και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπου ναι μεν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί, ωστόσο στα στενά το πρόβλημα παραμένει.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι της Αττικής, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ για να ενημερώσουν τους δημότες τους για το τι μέλλει γενέσθαι, αφήνοντάς τους στο έλεός τους, χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση.

Και μπορεί να επρόκειτο για μια πραγματικά πρωτόγνωρη σε έκταση κακοκαιρία, ασυνήθιστη για την Αττική, ωστόσο η έλλειψη προετοιμασίας από τις δημοτικές αρχές είναι ξεκάθαρη.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν εγκαίρως αλάτι, άλλοι ότι δεν έχουν τα κατάλληλα εκχιονιστικά μηχανήματα, ωστόσο η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων δείχνει στην πράξη ότι «πνίγηκε στο χιόνι». Είναι σαφές, ότι οι τοπικοί άρχοντες δέχονται συνεχείς προσκλήσεις από τα δημοσιογραφικά μέσα αλλά γυρίζουν την πλάτη, προφανώς για να μην μπουν στο «κάδρο» και υποστούν την πολιτική φθορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom