Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Γενική αργία και σήμερα σε 4 περιοχές της χώρας - Κλειστά τα σχολεία και χωρίς τηλεκπαίδευση


Παρατείνεται και για σήμερα Τετάρτη η γενική αργία, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης για την κακοκαιρία Ελπίς.

Μίλησε για μεγάλη προσπάθεια που σημειώθηκε από τη Δευτέρα το βράδυ και τον απεγκλωβισμό περίπου 3.500 ανθρώπων από την Αττική Οδό και περίπου 1.800 αυτοκινήτων. Επίσης, είπε ότι η προσπάθεια για απεγκλωβισμό όλων των οδηγών συνεχίζεται.

Εν συνεχεία, ανακοίνωσε την παράταση της αργίας και για σήμερα, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αττική, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. «Για τα σχολεία θα τοποθετηθούμε εκ νέου» είπε ο υπουργός.

Γενική αργία: Τι ισχύει για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Για τις περιοχές που είχε ανακοινωθεί ότι ισχύει σήμερα γενική αργία έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζική μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν λειτουργεί καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, ούτε τηλεκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας. Ωστόσο, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι για την Τετάρτη θα γίνει νέα τοποθέτηση που θα αφορά στα σχολεία.

Έχει ανασταλεί επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης και επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας.

Κλειστά και χωρίς τηλεκπαίδευση τα σχολεία

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom