Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»: Εικόνες ντροπής με 20 ασθενείς σε ράντζα στην Α' Παθολογική Κλινική (φωτο)


Εικόνες ντροπής με ασθενείς σε ράντζα καταγράφονται σήμερα Δευτέρα στην Α' Παθολογική Κλινική non Covid του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», δύο ημέρες μετά την εφημερία του Σαββάτου.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του νοσοκομείου, από τα συνολικά 32 κρεβάτια της συγκεκριμένης κλινικής, είναι κατειλημμένα και τα 32, με αποτέλεσμα 20 ασθενείς ναι είναι σε ράντζα!

Επίσης τη σημερινή πρωινή βάρδια καλύπτουν μόλις 4 νοσηλεύτριες, την απογευματινή μόλις 3 και τη νυχτερινή μόνο 2.

Ασθενείς και συνοδοί ανάμεσα σε κούτες με υγειονομικά υλικά και φοριαμούς συνθέτουν την εικόνα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, αυτή η κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη κλινική είναι επαναλαμβανόμενη.

Γεγονός που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς και την προσπάθεια ωραιοποίησης της άθλιας πραγματικότητας που συντελείται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, που διαχρονικά υλοποιούν την πολιτική υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που μετράει τη ζωή στη ζυγαριά του "κόστους - οφέλους" και για αυτό δεν ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία για άμεσα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom